BRD - Groupe Société Générale și Asociația Ateliere Fără Frontiere au dotat 10 licee din România cu 150 de calculatoare prin proiectul „Future Makers”

BRD - Groupe Société Générale și Asociația Ateliere Fără Frontiere au dotat 10 licee din România cu 150 de calculatoare prin proiectul „Future Makers”

Laboratoarele IT din 10 licee au beneficiat de 150 computere recondiționate, în cea de-a II-a ediție a proiectului „Future Makers”, derulat de Asociația Ateliere Fără Frontiere (AFF), alături de BRD Groupe Société Générale și cu sprijinul Uniunii Profesorilor de Informatică din România (UPIR).

Read More

BNP Paribas Leasing Solutions dotează 10 școli cu computere în cadrul programului „Dăm un byte de ajutor!”

Poza CP BNP.jpg

În 2018 BNP Paribas Leasing Solutions Romania sărbătorește 10 ani de activitate și a ales să sărbătorească dotând cu echipamente IT 10 instituții care se ocupă cu educația copiilor și a tinerilor.

Cele 9 școli și un ONG au fost dotate cu 150 de calculatoare pentru echiparea laboratoarelor de informatică, în sprijinul a peste 1500 de elevi care provin din medii defavorizate sau care se confruntă cu dificultăți materiale. 

Responsabilitatea sociala este unul dintre pilonii principali ai BNP Paribas Leasing Solutions si suntem foarte bucurosi ca am putut contribui la acest proiect.Am dori sa multumim pe aceasta cale asociatiei Ateliere Fara Frontiere dar si partenerilor nostri principali care ne-au sustinut  in realizarea acestui proiect.
— Lionel Piquer ,  Country Manager BNP Paribas Leasing Solutions.

Calculatoarele au fost colectate de către Ateliere Fără Frontiere de la companii responsabile și recondiționate de către salariații aflați în inserție socio-profesională din atelierul reconect.

Lista completă a instituțiilor dotate:

Școala Gimnazială Negoi (Dolj), Școala Gimnazială nr. 1 Dărăști (Ilfov), Liceul Teologic „Fericitul Ieremia” Onești (Bacău). Școala Gimnazială Bughea de Jos (Argeș), Asociația pentru Educație și Știință Kleine Schule (București), Școala Gimnazială nr. 1 Gherghești - Structura Draxeni (Vaslui), Școala Gimnazială Găgești (Vrancea), Școala Gimnazială Porumbacu de Jos (Sibiu), Școala Gimnazială Sutești (Vâlcea) și Școala Gimnazială nr. 3- structură a Școlii  gimnaziale „Mircea cel Bătrân” (Giurgiu)

 

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociație neguvernanmentală românească înființată în 2008 care vizează  inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate,  militând împotriva excluziunii sociale  prin grijă față de mediu și prin educație.

Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro

 

Despre BNP Paribas Leasing Solutions

Ca lider european în domeniul finanțării activelor, BNP Paribas Leasing Solutions susține creșterea clienților și a partenerilor săi, oferind soluții de finanțare pentru echipamentele lor profesionale.

BNP Paribas Leasing Solutions oferă companiilor flexibilitatea de care au nevoie pentru a-și menține competitivitatea și pentru a crește într-un mod durabil.

În 2017, BNP Paribas Leasing Solutions a finanțat 320.000 de proiecte pentru un volum total de 12 miliarde de euro. Cei 3.200 de angajați susțin clienții și partenerii săi în 18 țări, în Europa, dar și în China, Statele Unite și Canada.

 

Aflați mai multe despre noi despre: romania-leasingsolutions.bnpparibas.com

ENGIE dă un Byte de ajutor școlilor din mediul rural

Prin intermediul programului „Dăm un Byte de Ajutor”, derulat de Asociația Ateliere Fără Frontiere, 5 școli din județele Dâmbovița, Galați, Sibiu și Vrancea au primit 75 de calculatoare complete pentru derularea cursurilor. Donația a fost sprijinită de ENGIE, partener de lungă durată al asociației Ateliere Fără Frontiere, care și-a reînnoit susținerea pentru programul „Dăm un Byte de Ajutor” contribuind la dotarea laboratoarelor IT cu calculatoare recondiționate, facilitând accesul la educație și sprijinind astfel 571 de elevi și 27 de cadre didactice.

poza CP Engie.jpg
 „Ne bucurăm să sprijinim acest demers de educare a tinerei generații prin facilitarea accesului la tehnologie. Sperăm ca elevii din şcolile respective să aibă o experiență educațională îmbunătățită, care sa le deschidă gustul pentru cunoaştere, iar cadrele didactice să comunice mai uşor cu o generație nativ digitalizată. ”
— a declarat Amalia Anghel, responabil Comunicare Corporate ENGIE Romania.

 Ateliere Fără Frontiere a dotat in 2018, prin programul Dăm un Byte de Ajutor, 30 de unități educaționale cu 450 de echipamente IT (în medie 15 pentru fiecare școală), oferind astfel acces la o educație modernă și la o dezvoltare optimă a deprinderilor lor pentru 6.000 de copii și tineri și sprijinind peste 350 de profesori în demersul lor educațional.

 Despre ENGIE

Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ) este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,7 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.700 de angajaţi.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociație neguvernanmentală românească  care vizează  inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate,  militând împotriva excluziunii sociale  prin grijă față de mediu și prin educație.

Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro

Commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
— Pablo

IT&Science Roots

IT&Science Roots

La Colegiul Național Unirea din Focșani, în perioada 23-25 noiembrie 2018, a avut loc evenimentul IT&Science Roots, organizat de către: Uniunea Profesorilor de Informatică din România, Asociația Uniriști, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu, Catedrele de istorie și de informatică ale Colegiului Național Unirea.

Read More