Dam startul la inscrierile Assoclic 2015!

Odata cu primavara, azi, 16 martie redeschidem programul Assoclic cu o noua runda de donatii in care cautam sa premiem cu 500 de calculatoare reconditionate cele mai bune proiecte de educatie, formare profesionala si/sau integrare sociala a persoanelor aflate in dificultate.

Pentru echipamentele pregatite in prima etapa Assoclic din 2015 pot aplica organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), scoli, licee, institutii de invatamant acreditate (facultati/universitati), gradinite, muzee de stat, biblioteci de stat si institutii sociale cu sediul in Romania care prezinta un proiect intr-unul din domeniile eligibile:

  • Educatie prin acces la IT&C
  • Integrare/ reintegrare sociala care stimuleaza autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C
  • Formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizeaza un impact social în comunitate.

Nota: Proiectele inscrise pot avea drept beneficiari persoane apartinand tuturor categoriilor de varsta.
 

Regulamentul complet este disponibil pe site-ul programului Assoclic iar pentru inscrierea proiectelor va rugam utilizati acest formular.

TERMENUL LIMITA PENTRU INSCRIERESA PROIECTELOR ESTE 24 APRILIE 2015.

Calendarul Assoclic 2015 – Etapa I:

Lansarea apelului la propuneri de proiecte – 16 martie
Termenul limita de depunere a proiectelor – 24 aprilie
Afisarea rezultatelor preselecției – 30 aprilie
Jurizarea proiectelor ramase in competitie – 13 mai
Afisarea rezultatelor finale -15 mai


Rezultatele programului Assoclic:

Din 2008 si pana in prezent, 1040 de proiecte au fost dotate cu un total de 5373 de calculatoare prin intermediul programului Assoclic, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 120.000 de beneficiari.

Assoclic 2015 – Etapa I este organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul financiar al Kaufland România, BRD-Groupe Société Générale și GDF SUEZ Energy România.

Beneficiaza, de asemenea, de sprijinul operational oferit de: ECOTIC, Romcarton, CD Press, Techsoup Romania, Romania Pozitiva si Stiri ONG.


Despre Ateliere Fara Frontiere:

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana creata in 2008, intreprindere sociala avand ca scop insertia sociala si profesionala a persoanelor aflate in mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociatiei sunt: lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritate cu proiecte de educatie si de dezvoltare locală.


Despre Kaufland Romania

Cu peste 700 de magazine deschise in Germania si alte 400 în alte tari europene (Romania, Slovacia, Republica Ceha, Bulgaria, Croatia si Polonia), Kaufland este o companie de referinta in domeniul in care activeaza.

Pentru Kaufland Romania, a fi o companie responsabila implica asumarea unui rol activ de partener social, avand ca scop dezvoltarea durabila a comunitatii in care activeaza. De aceea Kaufland se implica in diferite actiuni sociale, sustinand financiar si material nu numai proiecte ample, complexe, desfasurate pe perioade indelungate de timp, ci si actiuni sociale ocazionale.

 
Despre BRD-Groupe Société Générale

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 860 de unitati. Cu peste 2,2 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 25 000 POS-uri si 1 500 ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 960 milioane de Euro in 2014, BRD este liderul pietei de factoring din Romania. Activele totale ale bancii, la sfarsitul anului 2014, erau de 45,18 miliarde RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:

–    Retail banking în Franta
-    Retail banking international, servicii financiare si asigurari
-    Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori

Informatii suplimentare sunt disponibile la: www.brd.rofacebook;

 
Despre GDF SUEZ Energy Romania

Grupul GDF SUEZ este prezent in Romania in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice si de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy Romania, este activa in domeniile: furnizare de gaze naturale si electricitate, distributie de gaze naturale, productie de electricitate si servicii energetice. GDF SUEZ Energy Romania dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienti, gestioneaza o retea de distributie de 18.400 km si are aproximativ 3.850 de angajati.

Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate sociala a GDF SUEZ Energy Romania si reuneste toate proiectele de implicare in viata comunitatii derulate de catre companie.

ateliere fara frontiere