Laureatii programului “Educlick 1/2017: reutilizam echipamente IT pentru educatie si solidaritate!”

Suntem entuziasmati sa anuntam azi laureatii programului „Educlick 1/2017: reutilizam echipamente IT pentru educatie si solidaritate!” cu sprijinul Ecotic si, desigur, a celor 500 de echipamente IT reconditionate care vor fi utilizate pentru dotarea laboratoarelor de informatica si a departamentelor IT din cadrul scolilor si institutiilor laureate.

Lista completa a celor 45 de proiecte castigatori o gasiti aici.

In total au fost depuse 245 de proiecte si au fost solicitate 4.609 de echipamente IT din partea organizatiilor si institutiilor educationale, jurizarea acestora avand loc pe data de 3 mai. Au fost multe proiecte diferite fiecare elaborate pentru a sustine sau a oferi o imbunatatire a activitatilor educationale locale. De data aceasta am ales sa respectam numarul de calculatore cerute, in limita de 15 calculatoare, pentru a oferi laureatilor mijloacele necesare reusitei proiectelor lor.

Predarea calculatoarelor va avea loc in cadrul unei ceremonii de premiere a laureatilor la sediul Ateliere Fara Frontiere (Sos. Oltenitei, nr. 105, sector 4, Bucuresti)  in data de 16 mai 2016.  

Prin aceasta implicare activa asociatia Ateliere Fara Frontiere alaturi de organizatia Ecotic sprijina perfectionarea solutiilor educative disponibile tinerilor din comunitati defavorizate. In aceasta categorie se incadreaza copii, tineri si adulti care traiesc sub pragul saraciei, institutionalizati sau cu dizabilitati, din grupuri marginalizate sau vulnerabile.

Aceasta editie Educlick 1/2017 reprezinta drept un demers care are ca obiectiv general reducerea decalajului informatic si sprijinirea unei educatii echitabile in Romania.

Felicitari tuturor participantilor pentru initiativa luata si pe curand!