Laureatii programului “Educlick 1/2017: reutilizam echipamente IT pentru educatie si solidaritate!”

Suntem entuziasmati sa anuntam azi laureatii programului „Educlick 1/2017: reutilizam echipamente IT pentru educatie si solidaritate!” cu sprijinul Ecotic si, desigur, a celor 500 de echipamente IT reconditionate care vor fi utilizate pentru dotarea laboratoarelor de informatica si a departamentelor IT din cadrul scolilor si institutiilor laureate.

Lista completa a celor 45 de proiecte castigatori o gasiti aici.

In total au fost depuse 245 de proiecte si au fost solicitate 4.609 de echipamente IT din partea organizatiilor si institutiilor educationale, jurizarea acestora avand loc pe data de 3 mai. Au fost multe proiecte diferite fiecare elaborate pentru a sustine sau a oferi o imbunatatire a activitatilor educationale locale. De data aceasta am ales sa respectam numarul de calculatore cerute, in limita de 15 calculatoare, pentru a oferi laureatilor mijloacele necesare reusitei proiectelor lor.

Predarea calculatoarelor va avea loc in cadrul unei ceremonii de premiere a laureatilor la sediul Ateliere Fara Frontiere (Sos. Oltenitei, nr. 105, sector 4, Bucuresti)  in data de 16 mai 2016.  

Prin aceasta implicare activa asociatia Ateliere Fara Frontiere alaturi de organizatia Ecotic sprijina perfectionarea solutiilor educative disponibile tinerilor din comunitati defavorizate. In aceasta categorie se incadreaza copii, tineri si adulti care traiesc sub pragul saraciei, institutionalizati sau cu dizabilitati, din grupuri marginalizate sau vulnerabile.

Aceasta editie Educlick 1/2017 reprezinta drept un demers care are ca obiectiv general reducerea decalajului informatic si sprijinirea unei educatii echitabile in Romania.

Felicitari tuturor participantilor pentru initiativa luata si pe curand!

 

 

 

Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare prin programul Educlick 1/2017 cu sprijinul organizatiei ECOTIC

Educlick 1/2017: reutilizăm echipamente IT pentru educație și solidaritate!

Ateliere Fara Frontiere lanseaza de pe 3 pana pe 30 aprilie 2017 un nou apel la propuneri de proiecte, pentru dotarea cu 500 de calculatoare reconditionate, dedicat institutiilor de invatamant si ONG-urilor din comunitati defavorizate la nivel national.

In 2016 Assoclic a devenit Educlick, plecand de la constatarea ca‚ in ultimele editii ale acestui program din ce în ce mai multe institutii de invatamant aplica pentru dotarea cu calculatoare.

In acest scop  anuntam, plini de entuzism, inscrierile pentru un nou apel la propuneri de proiecte educationale si de incluziune care au nevoie de dotare cu calculatoare. Programul Educlick 1/2017 este realizat cu sprijinul ECOTIC, singura organizatie a producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice (EEE) din Romania, care finanteaza activitatea de reutilizare.

Incepand cu data de 3 aprilie 2017, instituțiile de invatamant, asociații, fundatii si alte organizatii care activează in domeniul educatiei si incluziunii sociale vor putea completa formularul de pe website-ul programului, www.educlick.ro. Regulamentul complet al programului este disponibil AICI, iar pentru inscrierea proiectelor va rugam sa completati ACEST FORMULAR.

 Termenul limita pentru depunerea proiectelor este de 30 aprilie 2017.

Totodata, va asteptam pe forumul www.educlick.ro unde va vom raspunde cu cea mai mare promptitudine oricaror solicitari de informatii sau nelamuriri.

Prin urmare, calendarul editiei Educlick 1/2017 va fi urmatorul:

  • Lansare apel la propuneri de proiecte – 3 aprilie 2017
  • Termen limita de depunere – 30 aprilie 2017, ora 23:59:59
  • Jurizarea proiectelor – 3 mai 2017
  • Ceremonia de premiere – 16 mai 2017

Proiectele eligibile vor fi punctate și selectate de un juriu independent format din experti tehnici, parteneri și finanțatori ai Ateliere Fără Frontiere.

Castigatorii vor primi 500 de calculatoare recondiţionate în atelierul de inserție socio-profesională in cadrul unei ceremonie de premiere care va fi organizata in cursul lunii mai la sediul Ateliere Fără Frontiere din București.

 Asteptam cu nerabdare propunerile dumneavoastra de proiecte!
Mult succes tuturor!

 

Despre Ateliere Fără Frontiere și programul Educlick

Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o asociaţie română, creată în luna mai 2008, având ca scop inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate.  Ateliere Fără Frontiere angajează tineri şi adulţi aflaţi în situaţie de excluziune şi îi acompaniază pentru integrarea în societate şi pe piața muncii. Misiunea asociaţiei este lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului şi solidaritatea pentru proiecte de educaţie şi dezvoltare locală.

Ateliere Fără Frontiere încurajează dezvoltarea abilităților digitale în rândul copiilor și tinerilor. Proiectul Educlick 1/2017 este unul dintre proiectele de donații de calculatoare în sprijinul educației încadrate în programul național Educlick al Ateliere Fără Fontiere prin care peste 10.000 de calculatoare au fost donate către 2.000 instituții educaționale și organizații nonprofit din 2009 până în prezent.
300.000 de copii și tineri defavorizați beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul cărora își dezvoltă abilități digitale necesare pentru viitorul lor.

 Despre ECOTIC

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

Parteneri Media:
Agora, Business Review, Club IT&C, CSR Media, Ecologic, Lepetitjournal.com, Romania Pozitiva
Parteneri Network:
ApdeTIC, ARIES, BRCC, BEROBA, CCIFER, CCE-R

 

 

 

Premierea "Auchan-sa la educatie", Galati 2016

150 de calculatoare de la Ateliere Fara Frontiere au fost donate catre 26 de proiecte educationale din judetul Galati in cadrul programului „Auchan-să la educație 2016”

De Mos Nicolae, Auchan Romania si Ateliere Fara Frontiere  au donat 150 de echipamente IT  catre 26 de institutii de invatamant si asociatii din judetul Galati pentru a echipa proiecte educationale in comunitatile defavorizate.

Festivitatea de premiere a avut loc azi, 6 decembrie 2016, in incinta centrului comercial Auchan Galati, la ora 13:00. In cadrul acestui eveniment, 150 calculatoare au fost inmanate reprezentantilor unitatilor de invatamant si asociatiilor laureate. In total, au fost depuse 37 de proiecte din partea organizatiilor si institutiilor educationale, dintre care 26 au fost desemnate castigatoare in urma jurizarii din 15 noiembrie.   

Reducerea decalajului informatic reprezinta una dintre misiunile importante ale Ateliere Fara Frontiere, alaturi de insertia socio-profesionala a persoanelor defavorizate si lupta impotriva risipei si poluarii pentru o dezvoltare durabila. Prin programul “ Auchan-să la educatie” sprijinim educatia, formareasi integrarea grupurilor defavorizate si vulnerabile cu acces redus la informatie si NTIC (Noile Tehnologii ale Informatiei si Comunicarii).
Multumim, in acest final de campanie, Fundatiei Auchan pentru Tineri, care ne-a oferit din nou sprijinul sau, precum si angajatilor Auchan Galati, ambasadori ai acestui proiect, pentru implicarea lor pe parcursul programului. “ – Raluca Ouriaghli, Director General ATELIERE FARA FRONTIERE

Colaborarea dintre Auchan si Ateliere Fara Frontiere a inceput in anul 2012, odata cu prima editie a proiectului „Auchan-să la educație!” derulat in parteneriat cu Auchan Militari, prin care s-au donat in total 100 de calculatoare catre 7 scoli, 4 licee, 2 gradinite si 2 ONG-uri din sectorul 6 din Bucuresti. De atunci, Ateliere Fara Frontiere si Auchan Romania au donat in total 425 de calculatoare pentru 78 de proiecte educationale in Bucuresti si judetul Arges, cu sprijinul Fundatiei Auchan pentru Tineri.

 Despre Ateliere Fara Frontiere

Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o asociatie romana, creata in luna mai 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate. Ateliere Fara Frontiere angajeaza zeci de tineri si adulti aflati in situatie de excluziune si ii acompaniaza pentru integrarea in societate si angajarea intr-un loc de munca in economia reala. Cele trei misiuni ale asociatiei sunt lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala.

 Auchan Romania, o companie responsabila

Auchan Romania are in portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafaţa neta de vanzare – al doilea comerciant din tara, cu circa 11.000 de angajati – al cincilea angajator privat din Romania, cu o cifra de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de Euro in 2015 si propune celor circa 5 milioane de locuitori din 18 orase in care sunt prezente magazinele Auchan un comert modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse si un concept de discount generalizat, cu toate preturile mici, permanent. Auchan Romania realizeaza o serie de actiuni importante pentru promovarea actiunilor de responsabilitate sociala si integrare a tinerilor, dar si programe pentru protejarea mediului inconjurator care au drept scop gestionarea deseurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vanzare a unor produse care protejeaza mediul. www.auchan.ro  

"Calculatoare pentru incluziune"

Un proiect Ateliere Fara Frontiere pentru Crucea Rosie Romania sprijinit de BCR Asigurari de Viata

Ateliere  Fara Frontiere alaturi de BCR Asigurari de viata a incheiat un nou proiect de solidaritate dedicat organizatiei Crucea Rosie a carui implementare prevede implicarea persoanelor din comunitatile defavorizate si totodata, din zonele cele mai sarace ale Romaniei, in vederea unei mai bune activitati educationale.

Proiectul "Calculatoare pentru incluziune" are ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor de viata, precum si de implicare si de contributie la viata societatii si presupune sustinerea integrarii tinerilor marginalizati social si a familiilor acestora, inclusiv a tinerilor din centrele de plasament, prin actiuni socio-educative.

In cadrul acestui proiect Ateliere Fara Frontiere doneaza, prin sprijinul BCR Asigurari de viata, 50 de calculatoare catre centrele comunitare de zi din Craiova, Botosani si Lupeni (Hunedoara) constituite ca filiale ale Fundatiei Crucea Rosie.

Beneficiarii sunt 1500 de tineri cu varsta intre 6-19 ani (500 de tineri pe centru) care provin din familii socio-vulnerabile, cu mai mult de 2 copii, familii monoparentale, copii rromi, copii cu dizabilitati usoare sau tineri institutionalizati din centrele de plasament catre care vor fi distribuite echipamentele IT reconditionate in cadrul atelierului nostru de insertie.

Aportul pe care Crucea Rosie Romana il aduce prin acest proiect consta in dezvoltarea capacitatii de a gestiona Centrele de zi comunitare prin furnizarea de activitati socio-educative pentru copiii si tinerii din cele 3 filiale, prin activitati bazate pe voluntariat si in colaborare cu autoritatile locale  cat si in colaborare cu partile interesate din societatea civila.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o asociatie romana, creata in luna mai 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate.  Ateliere Fara Frontiere angajeaza zeci de tineri si adulti aflati in situatie de excluziune si ii acompaniaza pentru integrarea in societate si angajarea intr-un loc de munca in economia reala.
Cele trei misiuni ale asociatiei sunt lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala.


Despre BCR Asigurari de Viata

BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group este o companie membra a Vienna Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri internationale de asigurari din Europa Centrala si de Est.
Infiintata in anul 2005 ca subsidiara a BCR, compania si-a inceput activitatea operationala in anul 2006.
In anul 2007 compania a fost autorizata si ca administrator de fonduri de pensii facultative si a lansat primul sau fond devenind lider pe piata fondurilor de pensii facultative. In paralel cu administrarea fondului de pensii facultative continua ascensiunea in topul asiguratorilor de viata.
Compania este lider bancassurance oferind produse si servicii la cele mai competitive tarife si beneficiind de un parteneriat excelent cu BCR.
Orientarea spre client, adaptarea permanenta la schimbarile pietei, inovatia,  dezvoltarea canalelor de distributie, atentia acordata personalului au adus, pentru patru ani consecutiv, incepand cu 2009, titlul de „Compania anului”.
Parteneriatul excelent cu cea mai mare banca din Romania, BCR, se reflecta in calitatea produselor de asigurare lansate in reteaua bancara, in calitatea si diversitatea portofoliului si nu in ultimul rand in rezultatele companiei si recunoasterea de care aceasta se bucura pe piata.