Noutati:

”Dublu click pe educatie cu Groupe Renault” – editia 2017 – a ajuns la final!

11.462 de copii si tineri de la gradinite, scoli, licee, ONG-uri si alte institutii din comunitatile defavorizate din judetele Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov vor beneficia de 400 de calculatoare oferite de Grupul Renault Romania si recondiționate de Ateliere Fara Frontiere.

Cele 42 de proiecte castigatoare (28 de instituții de invatamant, 12 ONG-uri si 2 institutii sociale) au primit, pe 15 iunie 2017, 400 echipamente IT donate de Grupul Renault Romania si recondiţionate de Asociatia Ateliere Fara Frontiere. Acestora le-au fost asigurate software Microsoft si garantie.

Cititi mai mult...


Laureatii programului "Educlick 1/2017:reutilizam echipamente IT pentru educatie si solidaritate!" 

Educlick 1/2017: reutilizam echipamente IT pentru educatie si solidaritate!

Suntem entuaziasmati sa anuntam azi laureatii programului „Educlick 1/2017: reutilizam echipamente IT pentru educatie si solidaritate!” cu sprijinul Ecotic si, desigur, a celor 500 de echipamente IT reconditionate care vor fi utilizate pentru dotarea laboratoarelor de informatica si a departamentelor IT din cadrul scolilor si institutiilor laureate.

 Cititi mai mult...


Romanii din nou pe ultimul loc in UE la competente digitale. Ignoranta digitala costa

Raportul de tara 2016 publicat de Comisia Europeana arata ca in Romania, desi avem conexiune si o viteza a Internetului de invidiat, angajatii inca detin cel mai slab nivel de abilitati IT din UE. La aceeasi concluzie a ajuns si raportul DESI 2016, care plaseaza tara noastra pe ultimul loc, cu cel mai scazut Indice al economiei si societatii digitale din Europa. Exista un cost asociat unei forte de munca fara competente solide si, cu siguranta este adevarat ca mediul de afaceri si institutiile se confrunta cu un pericol real cauzat de decalajul abilitatilor digitale. Studiile dovedesc ca ignoranta digitala duce la pierderi anuale de mii de euro pentru fiecare angajat nepregatit IT.

Romania dispune de retele de Internetin banda larga superioare, dar tara noastra are cel mai mic procent de utilizatori de Internet in mod regulat din UE (52% fata de 76% in UE) si 32% din populatie nu a utilizat niciodata Internetul (vs 16% in UE).

Potrivit Raportului de tara publicat in martie 2016, mai putin de jumatate (46%) din forta de munca din Romania poseda abilitati digitale suficiente (fata de 72% in UE), acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice. Imbunatatirea cunostintelor si competentelor digitale ar putea genera locuri de munca si ar sprijini dezvoltarea sectoarelor e-guvernare si e-commerce. Mai mult: www.stiriong.ro


Evenimente viitoare:

Povesti de succes:

Din dorinta de a face ceva durabil pentru comunitate, care sa reziste in timp si din dorinta de a fi un model demn de urmat, ne-am propus sa investim in copii – viitorii adulti de maine. Cum? 

Mai mult...