Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare prin programul Educlick 1/2017 cu sprijinul organizatiei ECOTIC

Educlick 1/2017: reutilizăm echipamente IT pentru educație și solidaritate!

Ateliere Fara Frontiere lanseaza de pe 3 pana pe 30 aprilie 2017 un nou apel la propuneri de proiecte, pentru dotarea cu 500 de calculatoare reconditionate, dedicat institutiilor de invatamant si ONG-urilor din comunitati defavorizate la nivel national.

In 2016 Assoclic a devenit Educlick, plecand de la constatarea ca‚ in ultimele editii ale acestui program din ce în ce mai multe institutii de invatamant aplica pentru dotarea cu calculatoare.

In acest scop  anuntam, plini de entuzism, inscrierile pentru un nou apel la propuneri de proiecte educationale si de incluziune care au nevoie de dotare cu calculatoare. Programul Educlick 1/2017 este realizat cu sprijinul ECOTIC, singura organizatie a producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice (EEE) din Romania, care finanteaza activitatea de reutilizare.

Incepand cu data de 3 aprilie 2017, instituțiile de invatamant, asociații, fundatii si alte organizatii care activează in domeniul educatiei si incluziunii sociale vor putea completa formularul de pe website-ul programului, www.educlick.ro. Regulamentul complet al programului este disponibil AICI, iar pentru inscrierea proiectelor va rugam sa completati ACEST FORMULAR.

 Termenul limita pentru depunerea proiectelor este de 30 aprilie 2017.

Totodata, va asteptam pe forumul www.educlick.ro unde va vom raspunde cu cea mai mare promptitudine oricaror solicitari de informatii sau nelamuriri.

Prin urmare, calendarul editiei Educlick 1/2017 va fi urmatorul:

  • Lansare apel la propuneri de proiecte – 3 aprilie 2017
  • Termen limita de depunere – 30 aprilie 2017, ora 23:59:59
  • Jurizarea proiectelor – 3 mai 2017
  • Ceremonia de premiere – 16 mai 2017

Proiectele eligibile vor fi punctate și selectate de un juriu independent format din experti tehnici, parteneri și finanțatori ai Ateliere Fără Frontiere.

Castigatorii vor primi 500 de calculatoare recondiţionate în atelierul de inserție socio-profesională in cadrul unei ceremonie de premiere care va fi organizata in cursul lunii mai la sediul Ateliere Fără Frontiere din București.

 Asteptam cu nerabdare propunerile dumneavoastra de proiecte!
Mult succes tuturor!

 

Despre Ateliere Fără Frontiere și programul Educlick

Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o asociaţie română, creată în luna mai 2008, având ca scop inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate.  Ateliere Fără Frontiere angajează tineri şi adulţi aflaţi în situaţie de excluziune şi îi acompaniază pentru integrarea în societate şi pe piața muncii. Misiunea asociaţiei este lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului şi solidaritatea pentru proiecte de educaţie şi dezvoltare locală.

Ateliere Fără Frontiere încurajează dezvoltarea abilităților digitale în rândul copiilor și tinerilor. Proiectul Educlick 1/2017 este unul dintre proiectele de donații de calculatoare în sprijinul educației încadrate în programul național Educlick al Ateliere Fără Fontiere prin care peste 10.000 de calculatoare au fost donate către 2.000 instituții educaționale și organizații nonprofit din 2009 până în prezent.
300.000 de copii și tineri defavorizați beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul cărora își dezvoltă abilități digitale necesare pentru viitorul lor.

 Despre ECOTIC

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

Parteneri Media:
Agora, Business Review, Club IT&C, CSR Media, Ecologic, Lepetitjournal.com, Romania Pozitiva
Parteneri Network:
ApdeTIC, ARIES, BRCC, BEROBA, CCIFER, CCE-R