Ateliere Fără Frontiere anunță câștigătorii primei ediții “Dăm Click pe România!” din 2018

88 de școli, licee, biblioteci și ONG-uri care sprijină educația și incluziunea în comunitățile defavorizate vor fi dotate cu 1000 de computere revalorizate,  prin programul național de educație prin respect fată de mediu și solidaritate socială “Dam click pe Romania!”. Acesta este derulat de Asociația Ateliere Fără Frontiere, având că partener principal Kaufland România și beneficiind de sprijinul Fundației Up și al Up România, filială a Grupului Up. 

 În 2018, Kaufland sărbătorește 50 de ani de existentă pe piață internațională. În România a ales să sărbătorească dotând 50 de școli cu computere necesare laboratoarelor  IT, pentru că  tratatează cu seriozitate responsabilitatea pe care o are față de mediu și fată de societate. 

 Fundația Up și Up România, într-un parteneriat de peste 4 ani, au ales să susțină accesul și șansele egale  la educație și informare pentru categoriile defavorizate de copii, tineri și adulți din România, impulsionând astfel puterea acestora de a acționa autonom. 

Calculatoarele ce urmează a fi donate au fost colectate de către Ateliere Fără Frontiere de la companii responsabile și recondiționate în atelierul de insertie reconect, de către persoane în dificultate aflate într-un parcurs de inserție.  

Câștigatorii au fost aleși în urma evaluării proiectelor primite în concurs de către o comisie formată din reprezentanți ai partenerilor ediției, care a urmarit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea propunerilor.

Lista câștigătorilor poate fi accesată AICI.  

În cei 10 ani de la înființare, Ateliere Fără Frontiere a donat  peste 12 000 de calculatoare complete către  un număr de peste 2000 de școli, grădinite, biblioteci și muzee, asociații și instituții sociale, de care se bucură peste 380 000 de beneficiari, majoritatea copii și tineri. 

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociație neguvernanmentală românească înființată în 2008 care vizează  inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate,  militând împotriva excluziunii sociale  prin grijă față de mediu și prin educație. Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro

Despre Kaufland

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1250 de magazine în 7 țări și o rețea de 115 magazine în România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei și sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.kaufland.ro.

Despre Fundația Up

În 2017, după 18 ani de proiecte și acțiuni sub egida Fondation de France, Fundația Grupului Up s-a transformat devenind fundație de întreprindere – Fundația Up. Urmărind dezvoltarea colectivă, întărită de cultura cooperativă și de valorile întregului Grup Up, Fundația Up are ca viziune să impulsioneze puterea de a acționa împreună pentru persoanele aflate în situație de izolare, dificultate sau de dependență, ajutându-le să aibă acces la elementele esențiale, pentru ca astfel acestea să se dezvolte cât mai liber. Fundația Up își coordonează acțiunea de mecenat în jurul a 4 domenii prioritare: Alimentație, Educație și cultură, Locuință, Sănătate.

Despre Up România

Înființată în anul 2002, Up România deservește în prezent peste 20.000 de clienți și 700.000 de beneficiari. Portofoliul său de produse și servicii include, printre altele, tichete de masă pe suport de hârtie și carduri de masă Chèque Déjeuner, tichete cadou Cadhoc, vouchere de vacanţă Chèque Vacances, tichete sociale Chèque de Services, tichete sociale pentru grădiniță, tichete de creșă Chèque Bébé. www.upromania.ro