Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul Grupului Renault Romania, va dona 400 de calculatoare reconditionate

site.png

Ateliere Fara Frontiere, impreuna cu grupul Renault Romania, lanseaza a treia editie a programului „Dublu click pe educaţie cu Groupe Renault” prin care vor fi donate 400 de calculatoare reconditionate catre gradinite, scoli, licee si alte institutii din domeniul educatiei si culturii.

Incepand cu data de 10 mai si pana pe 4 iunie organizatiile interesate - institutii de invatamantt si de cultura,  ONG-uri si asociatii din Bucuresti si judetele Arges, Dambovita si Ilfov, pot aplica completand formularul de candidatura.

Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanţi ai grupului Renault România, experti tehnici si reprezentanti din presa. Juriul va analiza toate proiectele in functie de relevanta, impact, fezabilitate si sustenabilitate, iar in data de 14 iunie 2017 vor fi premiate proiectele castigatoare.

In aceasta editie vor fi donate 400 de calculatoare complet functionale si reconditionate in atelierele noastre de insertie socio-profesionala. Aceste echipamente vor reprezenta un suport pentru activitatile educationale, de formare sau integrare profesionala si sociala. Totodata calculatoarele vor fi insotite de software Microsoft si vor beneficia de garantie.

Calendarul va fi urmatorul:

  • Lansare apel la propuneri de proiecte – 10 mai 2017, ora 13:00:00
  • Termen limita de depunere – 04 iunie 2017, ora 23:59:59
  • Jurizarea proiectelor – 06 iunie 2017
  • Ceremonia de premiere – 14 iunie 2017

Va asteptam pe forumul nostru unde va vom raspunde cu cea mai mare promptitudine oricaror solicitari de informatii sau nelamuriri. 

Proiectul „Dublu Click pe educație cu Groupe Renault” face parte din programul Educlick, program national prin care Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai doneaza echipamente IT organizatiilor non-profit si institutiilor de invatamant si sociale din Romania. 

Programul are ca scop cresterea nivelului de educatie digitala prin dotarea proiectelor educationale ale asociatiilor si institutiilor cu echipamente IT. La nivel national, potrivit raportului de tara al comisiei europene, mai putin de de jumatate din forta de munca din românia (46%) poseda abilitati digitale suficiente, fata de 72% in ue, acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice.

In cadrul celor doua editii precedente "Dublu click pe educatie",  200 de organizatii au depus cel putin un proiect, mai precis un total de 3.000 de echipamente IT solicitate. De acestea s-au bucurat 44.000 de beneficiari din institutii educationale si organizatii nonprofit din Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov.

Asteptam cu mult interes proiectele dumneavoastra!