Sodexo Pass România se implică în dotarea cu sisteme PC recondiționate a trei școli din Dolj și Vâlcea

Sodexo Pass România s-a alăturat susținătorilor uneia dintre cele mai îndrăznețe inițiative naționale ale Ateliere Fără Frontiere – programul „Dăm un Byte de Ajutor” prin care organizația neguvernamentală și-a propus ca în 2019 să doteze școlile cu resurse limitate din România cu 1.500 de echipamente IT, oferind acces unui număr de aproximativ 30.000 de copii și tineri la o educație modernă și la o dezvoltare optimă a deprinderilor digitale.

Datorită sprijinului Sodexo Pass România, liderul mondial în livrarea de servicii dedicate calității vieții și motivării angajaților, 47 de calculatoare complet echipate, inclusiv cu licențe Microsoft, au ajuns în laboratoarele de informatică și sălile de curs ale Școlilor Gimnaziale Pesceana și Cârna din județul Dolj și la Școala Gimnazială Mădulari din județul Vâlcea, în care învață în total 480 de elevi.

Școala Gimnazială Pesceana

Școala Gimnazială Pesceana

Prin livrarea acestor sisteme PC, Sodexo Pass România și Ateliere Fără Frontiere susțin îmbunătățirea conținutului de învățare și de alfabetizare digitală a copiilor și părinților acestora în cadrul școlilor, precum și reducerea abandonului școlar în rândul elevilor provenind din medii dezavantajate.

Alegerea celor două comunități nu a fost întâmplătoare. În Vâlcea și Dolj Sodexo Pass derulează din 2017 un proiect de mare amploare, în parteneriat cu Stop Hunger, în care femeile din două comunități locale rurale beneficiază de tot sprijinul necesar pentru a înființa de la zero o cooperativă agricolă și a se bucura ulterior de un trai independent.

Școala Gimnazială Pesceana

Școala Gimnazială Pesceana

Toate cele 47 de calculatoare au fost pregătite de întâlnirea cu elevii din Dolj și Vâlcea în atelierul de inserție socio-profesională reconect, unde persoane vulnerabile, excluse și marginalizate lucrează la colectarea de deșeuri de echipamente electrice și electronice, sortarea și transformarea lor în echipamente IT recondiționate.


Sodexo Pass România

Sodexo Pass România este un partener strategic pentru multe organizații, alături de care implementează soluții pentru creșterea calității vieții, pentru motivarea angajaților și a partenerilor, cu scopul de a le îmbunătăți performanța și a-și dezvolta afacerea. Considerând această promisiune de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, responsabilitatea socială se află la baza tuturor activităților derulate de companie. La nivel global Sodexo susține diverse ONG-uri și inițiative sub umbrela Stop Hunger, o organizație fondată acum 20 de ani de către angajații din USA, care își asumă misiunea de a lupta împotriva malnutriției și a foametei.

Mai multe informații pe www.sodexo.ro