Laureatii proiectului "Toata lumea intra in jocul educatiei IT"

Laureatii proiectului "Toata lumea intra in jocul educatiei IT"

23 de școli și licee, o bibliotecă, 8 ONG-uri și o instituție socială sunt beneficiarii celor 400 de calculatoare recondiționate, donate de către Asociația Ateliere Fără Frontiere cu susținerea companiilor grupului Enel în România. 

A fost o reală bucurie să vedem numărul mare de candidaturi primite – 139, dintre care 132 de proiecte au fost preselectate pentru a intra în comisia de jurizare, formată din reprezentanți ai companiilor Enel, CSR Media, IBM, Techsoup România și ai Galei Societății Civile (The Institute). Criteriile după care au fost punctate proiectele au fost: relevanță, impact, fezabilitate și sustenabilitate, și aprecierea globală. 

Read More

Toata lumea intra în jocul educatiei IT, alaturi de Ateliere Fara Frontiere si companiile Enel in Romania

Toata lumea intra în jocul educatiei IT, alaturi de Ateliere Fara Frontiere si companiile Enel in  Romania

Companiile Enel in România s-au alăturat partenerilor responsabili ai programului Educlick, care sprijină educația și incluziunea în comunitățile defavorizate, cu noul proiect de donații “Toata lumea intră în jocul educației IT”.   Împreună, suntem mândri să putem oferi în acest moment 400 de echipamente IT complete, care așteaptă să fie câștigate de către școli, licee, grădinițe, organizații non-profit și instituții publice sociale care au nevoie de calculatoare pentru lucrul direct cu beneficiarii lor - copii și tineri din comunitătile defavorizate, rurale sau izolate, dornici să învețe, dar care nu au la dispoziție tehnologii avansate în mod curent. 

Read More

”Dublu click pe educatie cu Groupe Renault” – editia 2017 – a ajuns la final!

11.462 de copii si tineri de la gradinite, scoli, licee, ONG-uri si alte institutii din comunitatile defavorizate din judetele Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov vor beneficia de 400 de calculatoare oferite de Grupul Renault Romania si recondiționate de Ateliere Fara Frontiere.

Cele 42 de proiecte castigatoare (28 de instituții de invatamant, 12 ONG-uri si 2 institutii sociale) au primit, pe 15 iunie 2017, 400 echipamente IT donate de Grupul Renault Romania si recondiţionate de Asociatia Ateliere Fara Frontiere. Acestora le-au fost asigurate software Microsoft si garantie.
Echipamentele intra in dotarea institutiilor participante in acest program de responsabilitate sociala pentru a contribui la calitatea actului de invatamant si la imbunatatirea educatiei in randul copiilor si tinerilor.

In total, in această editie, au fost depuse 113 proiecte, dintre care 98 eligibile, jurizate de o comisie intrunita in data de 6 iunie, la sediul din Bucuresti al Grupului Renault Romania. Multumim voluntarilor Grupului Renault Romania si celor de la organizatiile partenere (MEN, ECOTIC, CSR Media, Digi 24) pentru rigurozitatea si atentia cu care au evaluat fiecare proiect!

Felicitari tuturor candidatilor si, mai ales, celor 42 de laureati! Predarea calculatoarelor a avut loc ieri, 15 iunie 2017, la sediul Ateliere Fara Frontiere, in cadrul unei ceremonii de premiere unde s-au inmanat diplomele de laureat si cele de membru in juriu.

„Dublu Click pe educatie cu Groupe Renault” face parte din programul Educlick, desfasurat la nivel national, prin care Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai doneaza echipamente IT organizatiilor nonprofit si institutiilor de invatamant si sociale din Romania.

In cadrul celor doua editii precedente «Dublu click pe educatie » din 2014 si 2016, 200 de organizatii au depus cel putin un proiect, in total fiind 3.000 de echipamente IT solicitate. In urma programului au existat 44.000 de beneficiari din institutii educationale si organizatii nonprofit din judetele Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov. Cumuland cele 400 de computere care au fost donate in cadrul ceremoniei de premiere de ieri, Grupul Renault Romania ajunge la un total de 1.200 de calculatoare donate in comunitatile defavorizate din judetele in care este prezent.

Programul Educlick are ca scop cresterea nivelului de educatie digitala prin dotarea proiectelor educationale ale asociatiilor si institutiilor, cu echipamente IT. La nivel national, potrivit raportului de tara al Comisiei Europene, mai putin de jumatate din forta de munca din Romania (46%) poseda abilitati digitale suficiente, fata de 72% in UE, acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice.

GRUPUL RENAULT ROMANIA

Constructor de automobile din anul 1898, Grupul Renault este prezent in 127 de tari si a vandut aproximativ 3,2 milioane de vehicule in 2016. Pentru a raspunde marilor provocari tehnologice in viitor si a continua strategia de crestere rentabila, Grupul se sprijina pe dezvoltarea sa la nivel international. In Romania, Grupul Renault reuneste toate competentele necesare conceperii, dezvoltarii si industrializarii unui vehicul; studii client, design, inginerie, fabricatie si logistica, vanzare, servicii de business si finantare. Aflat in centrul gamei Global Access (gama din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industriala de la Mioveni), Grupul e lider pe piata locala cu marcile Dacia si Renault. Avand un inalt nivel de expertiza in design, inginerie si fiind un pol industrial de referinta prin nivelul sau de calitate si satisfactie a clientilor, cei 16.700 de angajati ai Grupului Renault Romania inoveaza in ceea ce priveste produsele si bunele practici, acestia fiind recunoscuti pentru profesionalismul lor.

ATELIERE FARA FRONTIERE

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana, creata in 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate. Misiunea asociatiei este lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritatea pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala. Ateliere Fara Frontiere este operator cu autorizatie de mediu pentru colectarea DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) pe care le reconditioneaza pentru reutilizare sau le dezmembreaza pentru reciclare. Din 2009 pana in prezent, 10.000 de calculatoare au fost donate de Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai catre 2.000 institutii educationale si organizatii nonprofit prin proiectele incluse in programul Educlick. 300.000 de copii si tineri defavorizati beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul carora isi dezvolta abilitati digitale necesare pentru viitorul lor.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-urile: www.gruprenault.roatelierefarafrontiere.ro si www.educlick.ro.

 

"Dublu click pe educatie cu Groupe Renault" isi anunta castigatorii!

Ne bucura sa anuntam un nou proiect care se apropie de un final fericit.  “Dublu click pe educatie cu Groupe Renault” isi anunta astazi laureatii. 

Dupa cum stiti programul “Dublu click pe educatie cu Groupe Renault”  s-a desfasurat alaturi de partenerii nostri dragi, Renault Romania. Marti, 6 iunie 2017, comisia noastra de jurizare, formata din reprezentanti ai Grupului Renault dar si din parteneri independenti (Ministerul Educatiei si Cercetarii, CSR Media, Organizatia Ecotic, domnul Tudor Musat de la Digi24) s-a intrunit pentru a evalua proiectele depuse in cadrul acestei editii.

Dintr-un total de 113 candidati inscrisi in programul “Dublu click pe educatie cu Groupe Renault” 42 de gradinite, scoli, licee, ONG-uri si alte institutii din judetele Bucuresti, Ilfov, Dambovita si Arges vor beneficia de echipamente IT (functionale si instalate cu licente Microsoft) donate de Grupul Renault Romania si reconditionate de asociatia Ateliere Fara Frontiere.  In aceasta editie vor fi acordate 400 de desktop-uri si laptop-uri pentru dotarea institutiilor in scopul de a contribui la ameliorarea calitatii invatamantului si a educatiei in randul copiilor si tinerilor.

Lista cu structurile castigatoare o regasiti aici.

Felicitari tuturor laureatilor!

Vom reveni cu detalii despre ceremonia de premiere precum si cu informatii privitoare la predarea echipamentelor castigate.
Ramaneti alaturi de noi.