”Dublu click pe educatie cu Groupe Renault” – editia 2017 – a ajuns la final!

11.462 de copii si tineri de la gradinite, scoli, licee, ONG-uri si alte institutii din comunitatile defavorizate din judetele Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov vor beneficia de 400 de calculatoare oferite de Grupul Renault Romania si recondiționate de Ateliere Fara Frontiere.

Cele 42 de proiecte castigatoare (28 de instituții de invatamant, 12 ONG-uri si 2 institutii sociale) au primit, pe 15 iunie 2017, 400 echipamente IT donate de Grupul Renault Romania si recondiţionate de Asociatia Ateliere Fara Frontiere. Acestora le-au fost asigurate software Microsoft si garantie.
Echipamentele intra in dotarea institutiilor participante in acest program de responsabilitate sociala pentru a contribui la calitatea actului de invatamant si la imbunatatirea educatiei in randul copiilor si tinerilor.

In total, in această editie, au fost depuse 113 proiecte, dintre care 98 eligibile, jurizate de o comisie intrunita in data de 6 iunie, la sediul din Bucuresti al Grupului Renault Romania. Multumim voluntarilor Grupului Renault Romania si celor de la organizatiile partenere (MEN, ECOTIC, CSR Media, Digi 24) pentru rigurozitatea si atentia cu care au evaluat fiecare proiect!

Felicitari tuturor candidatilor si, mai ales, celor 42 de laureati! Predarea calculatoarelor a avut loc ieri, 15 iunie 2017, la sediul Ateliere Fara Frontiere, in cadrul unei ceremonii de premiere unde s-au inmanat diplomele de laureat si cele de membru in juriu.

„Dublu Click pe educatie cu Groupe Renault” face parte din programul Educlick, desfasurat la nivel national, prin care Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai doneaza echipamente IT organizatiilor nonprofit si institutiilor de invatamant si sociale din Romania.

In cadrul celor doua editii precedente «Dublu click pe educatie » din 2014 si 2016, 200 de organizatii au depus cel putin un proiect, in total fiind 3.000 de echipamente IT solicitate. In urma programului au existat 44.000 de beneficiari din institutii educationale si organizatii nonprofit din judetele Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov. Cumuland cele 400 de computere care au fost donate in cadrul ceremoniei de premiere de ieri, Grupul Renault Romania ajunge la un total de 1.200 de calculatoare donate in comunitatile defavorizate din judetele in care este prezent.

Programul Educlick are ca scop cresterea nivelului de educatie digitala prin dotarea proiectelor educationale ale asociatiilor si institutiilor, cu echipamente IT. La nivel national, potrivit raportului de tara al Comisiei Europene, mai putin de jumatate din forta de munca din Romania (46%) poseda abilitati digitale suficiente, fata de 72% in UE, acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice.

GRUPUL RENAULT ROMANIA

Constructor de automobile din anul 1898, Grupul Renault este prezent in 127 de tari si a vandut aproximativ 3,2 milioane de vehicule in 2016. Pentru a raspunde marilor provocari tehnologice in viitor si a continua strategia de crestere rentabila, Grupul se sprijina pe dezvoltarea sa la nivel international. In Romania, Grupul Renault reuneste toate competentele necesare conceperii, dezvoltarii si industrializarii unui vehicul; studii client, design, inginerie, fabricatie si logistica, vanzare, servicii de business si finantare. Aflat in centrul gamei Global Access (gama din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industriala de la Mioveni), Grupul e lider pe piata locala cu marcile Dacia si Renault. Avand un inalt nivel de expertiza in design, inginerie si fiind un pol industrial de referinta prin nivelul sau de calitate si satisfactie a clientilor, cei 16.700 de angajati ai Grupului Renault Romania inoveaza in ceea ce priveste produsele si bunele practici, acestia fiind recunoscuti pentru profesionalismul lor.

ATELIERE FARA FRONTIERE

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana, creata in 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate. Misiunea asociatiei este lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritatea pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala. Ateliere Fara Frontiere este operator cu autorizatie de mediu pentru colectarea DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) pe care le reconditioneaza pentru reutilizare sau le dezmembreaza pentru reciclare. Din 2009 pana in prezent, 10.000 de calculatoare au fost donate de Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai catre 2.000 institutii educationale si organizatii nonprofit prin proiectele incluse in programul Educlick. 300.000 de copii si tineri defavorizati beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul carora isi dezvolta abilitati digitale necesare pentru viitorul lor.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-urile: www.gruprenault.roatelierefarafrontiere.ro si www.educlick.ro.

 

"Dublu click pe educatie cu Groupe Renault" isi anunta castigatorii!

Ne bucura sa anuntam un nou proiect care se apropie de un final fericit.  “Dublu click pe educatie cu Groupe Renault” isi anunta astazi laureatii. 

Dupa cum stiti programul “Dublu click pe educatie cu Groupe Renault”  s-a desfasurat alaturi de partenerii nostri dragi, Renault Romania. Marti, 6 iunie 2017, comisia noastra de jurizare, formata din reprezentanti ai Grupului Renault dar si din parteneri independenti (Ministerul Educatiei si Cercetarii, CSR Media, Organizatia Ecotic, domnul Tudor Musat de la Digi24) s-a intrunit pentru a evalua proiectele depuse in cadrul acestei editii.

Dintr-un total de 113 candidati inscrisi in programul “Dublu click pe educatie cu Groupe Renault” 42 de gradinite, scoli, licee, ONG-uri si alte institutii din judetele Bucuresti, Ilfov, Dambovita si Arges vor beneficia de echipamente IT (functionale si instalate cu licente Microsoft) donate de Grupul Renault Romania si reconditionate de asociatia Ateliere Fara Frontiere.  In aceasta editie vor fi acordate 400 de desktop-uri si laptop-uri pentru dotarea institutiilor in scopul de a contribui la ameliorarea calitatii invatamantului si a educatiei in randul copiilor si tinerilor.

Lista cu structurile castigatoare o regasiti aici.

Felicitari tuturor laureatilor!

Vom reveni cu detalii despre ceremonia de premiere precum si cu informatii privitoare la predarea echipamentelor castigate.
Ramaneti alaturi de noi.

 

"Educlick 1/2017: reutilizam echipamente IT pentru educatie si solidaritate!" a ajuns la final

Slider Educlick 1_2017.png

Peste 8.069 de copii si tineri de la gradinite, scoli, licee, ONG-uri si alte institutii din comunitatile defavorizate din Romania beneficiaza in activitatile de educatie de echipamente IT donate de Grupul Renault Romania.

45 de gradinite, scoli, licee, ONG-uri si alte institutii publice din domeniul educatiei au primit, in data de 15 mai 2017, 500 echipamente IT donate de Grupul Renault Romania si reconditionate in atelierele noastre de insertie socio-profesionala. Ele au intrat in dotarea respectivelor institutii pentru a contribui la calitatea actului de invatamant si educatie in randul copiilor si tinerilor.

Marti, 15 mai, reprezentantii acestor institutii si organizatii laureate au participat la ceremonia de final a  proiectului "Educlick 1/2017: reutilizam echipamente IT pentru educatie si solidaritate!" pe care l-am lansat cu sprijinul organizatiei ECOTIC.

Proiectul de solidaritate digitala a demarat la inceputul lunii aprilie cand s-a dat startul inscrierilor unor proiecte de educaţie derulate de institutiile din sistemul public si ONG-uri care activeaza in comunitatile defavorizate ale Romaniei. Dintr-un total de 245 de proiecte depuse, 45 au fost desemnate castigatoare (lista completa, disponibila aici) cu ajutorul unui juriu format din partenerii asociatiei noastre, experti si presa specializata.

Proiectul Educlick 1/2017 este unul dintre proiectele de donatii de calculatoare in sprijinul educatiei incadrate in programul national Educlick al asociatiei noastre prin care peste 10.000 de calculatoare au fost donate catre 2.000 institutii educationale si organizatii nonprofit din 2009 pana in prezent.

300.000 de copii si tineri defavorizati beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul carora isi dezvolta abilitati digitale necesare pentru viitorul lor.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 600 de producatori si importatori afiliați. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 10 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook și pe pagina LinkedIn dedicate Organizatiei ECOTIC.

Organizatii membre ale comisiei de jurizare: 
Agora, Allianz Tiriac, Apa Nova, ApdeTIC, ARIES, ASCED, Asociatia Nevazatorilor din Romania, BCR, Business Review, CCIFER, CSR Media, ECOTIC, Enel, Gradinita cu program prelungit "Cei sapte pitici", Gradinita speciala pentru hipoacuzici nr. 65 Bucuresti, Groupama, IBIS, IBM, Idea Bank, OMV-Petrom, Raiffeisen, Renault Romania, Techsoup, UPC

Parteneri Media:
Agora, Business Review, Club IT&C, CSR Media, Ecologic, Lepetitjournal.com, Romania Pozitiva

Parteneri Network:
ApdeTIC, ARIES, BRCC, BEROBA, CCIFER, CCE-R

 

 

 

 

Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul Grupului Renault Romania, va dona 400 de calculatoare reconditionate

site.png

Ateliere Fara Frontiere, impreuna cu grupul Renault Romania, lanseaza a treia editie a programului „Dublu click pe educaţie cu Groupe Renault” prin care vor fi donate 400 de calculatoare reconditionate catre gradinite, scoli, licee si alte institutii din domeniul educatiei si culturii.

Incepand cu data de 10 mai si pana pe 4 iunie organizatiile interesate - institutii de invatamantt si de cultura,  ONG-uri si asociatii din Bucuresti si judetele Arges, Dambovita si Ilfov, pot aplica completand formularul de candidatura.

Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanţi ai grupului Renault România, experti tehnici si reprezentanti din presa. Juriul va analiza toate proiectele in functie de relevanta, impact, fezabilitate si sustenabilitate, iar in data de 14 iunie 2017 vor fi premiate proiectele castigatoare.

In aceasta editie vor fi donate 400 de calculatoare complet functionale si reconditionate in atelierele noastre de insertie socio-profesionala. Aceste echipamente vor reprezenta un suport pentru activitatile educationale, de formare sau integrare profesionala si sociala. Totodata calculatoarele vor fi insotite de software Microsoft si vor beneficia de garantie.

Calendarul va fi urmatorul:

  • Lansare apel la propuneri de proiecte – 10 mai 2017, ora 13:00:00
  • Termen limita de depunere – 04 iunie 2017, ora 23:59:59
  • Jurizarea proiectelor – 06 iunie 2017
  • Ceremonia de premiere – 14 iunie 2017

Va asteptam pe forumul nostru unde va vom raspunde cu cea mai mare promptitudine oricaror solicitari de informatii sau nelamuriri. 

Proiectul „Dublu Click pe educație cu Groupe Renault” face parte din programul Educlick, program national prin care Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai doneaza echipamente IT organizatiilor non-profit si institutiilor de invatamant si sociale din Romania. 

Programul are ca scop cresterea nivelului de educatie digitala prin dotarea proiectelor educationale ale asociatiilor si institutiilor cu echipamente IT. La nivel national, potrivit raportului de tara al comisiei europene, mai putin de de jumatate din forta de munca din românia (46%) poseda abilitati digitale suficiente, fata de 72% in ue, acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice.

In cadrul celor doua editii precedente "Dublu click pe educatie",  200 de organizatii au depus cel putin un proiect, mai precis un total de 3.000 de echipamente IT solicitate. De acestea s-au bucurat 44.000 de beneficiari din institutii educationale si organizatii nonprofit din Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov.

Asteptam cu mult interes proiectele dumneavoastra!