Premierea "Auchan-sa la educatie", Galati 2016

150 de calculatoare de la Ateliere Fara Frontiere au fost donate catre 26 de proiecte educationale din judetul Galati in cadrul programului „Auchan-să la educație 2016”

De Mos Nicolae, Auchan Romania si Ateliere Fara Frontiere  au donat 150 de echipamente IT  catre 26 de institutii de invatamant si asociatii din judetul Galati pentru a echipa proiecte educationale in comunitatile defavorizate.

Festivitatea de premiere a avut loc azi, 6 decembrie 2016, in incinta centrului comercial Auchan Galati, la ora 13:00. In cadrul acestui eveniment, 150 calculatoare au fost inmanate reprezentantilor unitatilor de invatamant si asociatiilor laureate. In total, au fost depuse 37 de proiecte din partea organizatiilor si institutiilor educationale, dintre care 26 au fost desemnate castigatoare in urma jurizarii din 15 noiembrie.   

Reducerea decalajului informatic reprezinta una dintre misiunile importante ale Ateliere Fara Frontiere, alaturi de insertia socio-profesionala a persoanelor defavorizate si lupta impotriva risipei si poluarii pentru o dezvoltare durabila. Prin programul “ Auchan-să la educatie” sprijinim educatia, formareasi integrarea grupurilor defavorizate si vulnerabile cu acces redus la informatie si NTIC (Noile Tehnologii ale Informatiei si Comunicarii).
Multumim, in acest final de campanie, Fundatiei Auchan pentru Tineri, care ne-a oferit din nou sprijinul sau, precum si angajatilor Auchan Galati, ambasadori ai acestui proiect, pentru implicarea lor pe parcursul programului. “ – Raluca Ouriaghli, Director General ATELIERE FARA FRONTIERE

Colaborarea dintre Auchan si Ateliere Fara Frontiere a inceput in anul 2012, odata cu prima editie a proiectului „Auchan-să la educație!” derulat in parteneriat cu Auchan Militari, prin care s-au donat in total 100 de calculatoare catre 7 scoli, 4 licee, 2 gradinite si 2 ONG-uri din sectorul 6 din Bucuresti. De atunci, Ateliere Fara Frontiere si Auchan Romania au donat in total 425 de calculatoare pentru 78 de proiecte educationale in Bucuresti si judetul Arges, cu sprijinul Fundatiei Auchan pentru Tineri.

 Despre Ateliere Fara Frontiere

Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o asociatie romana, creata in luna mai 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate. Ateliere Fara Frontiere angajeaza zeci de tineri si adulti aflati in situatie de excluziune si ii acompaniaza pentru integrarea in societate si angajarea intr-un loc de munca in economia reala. Cele trei misiuni ale asociatiei sunt lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala.

 Auchan Romania, o companie responsabila

Auchan Romania are in portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafaţa neta de vanzare – al doilea comerciant din tara, cu circa 11.000 de angajati – al cincilea angajator privat din Romania, cu o cifra de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de Euro in 2015 si propune celor circa 5 milioane de locuitori din 18 orase in care sunt prezente magazinele Auchan un comert modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse si un concept de discount generalizat, cu toate preturile mici, permanent. Auchan Romania realizeaza o serie de actiuni importante pentru promovarea actiunilor de responsabilitate sociala si integrare a tinerilor, dar si programe pentru protejarea mediului inconjurator care au drept scop gestionarea deseurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vanzare a unor produse care protejeaza mediul. www.auchan.ro  

"Calculatoare pentru incluziune"

Un proiect Ateliere Fara Frontiere pentru Crucea Rosie Romania sprijinit de BCR Asigurari de Viata

Ateliere  Fara Frontiere alaturi de BCR Asigurari de viata a incheiat un nou proiect de solidaritate dedicat organizatiei Crucea Rosie a carui implementare prevede implicarea persoanelor din comunitatile defavorizate si totodata, din zonele cele mai sarace ale Romaniei, in vederea unei mai bune activitati educationale.

Proiectul "Calculatoare pentru incluziune" are ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor de viata, precum si de implicare si de contributie la viata societatii si presupune sustinerea integrarii tinerilor marginalizati social si a familiilor acestora, inclusiv a tinerilor din centrele de plasament, prin actiuni socio-educative.

In cadrul acestui proiect Ateliere Fara Frontiere doneaza, prin sprijinul BCR Asigurari de viata, 50 de calculatoare catre centrele comunitare de zi din Craiova, Botosani si Lupeni (Hunedoara) constituite ca filiale ale Fundatiei Crucea Rosie.

Beneficiarii sunt 1500 de tineri cu varsta intre 6-19 ani (500 de tineri pe centru) care provin din familii socio-vulnerabile, cu mai mult de 2 copii, familii monoparentale, copii rromi, copii cu dizabilitati usoare sau tineri institutionalizati din centrele de plasament catre care vor fi distribuite echipamentele IT reconditionate in cadrul atelierului nostru de insertie.

Aportul pe care Crucea Rosie Romana il aduce prin acest proiect consta in dezvoltarea capacitatii de a gestiona Centrele de zi comunitare prin furnizarea de activitati socio-educative pentru copiii si tinerii din cele 3 filiale, prin activitati bazate pe voluntariat si in colaborare cu autoritatile locale  cat si in colaborare cu partile interesate din societatea civila.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o asociatie romana, creata in luna mai 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate.  Ateliere Fara Frontiere angajeaza zeci de tineri si adulti aflati in situatie de excluziune si ii acompaniaza pentru integrarea in societate si angajarea intr-un loc de munca in economia reala.
Cele trei misiuni ale asociatiei sunt lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala.


Despre BCR Asigurari de Viata

BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group este o companie membra a Vienna Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri internationale de asigurari din Europa Centrala si de Est.
Infiintata in anul 2005 ca subsidiara a BCR, compania si-a inceput activitatea operationala in anul 2006.
In anul 2007 compania a fost autorizata si ca administrator de fonduri de pensii facultative si a lansat primul sau fond devenind lider pe piata fondurilor de pensii facultative. In paralel cu administrarea fondului de pensii facultative continua ascensiunea in topul asiguratorilor de viata.
Compania este lider bancassurance oferind produse si servicii la cele mai competitive tarife si beneficiind de un parteneriat excelent cu BCR.
Orientarea spre client, adaptarea permanenta la schimbarile pietei, inovatia,  dezvoltarea canalelor de distributie, atentia acordata personalului au adus, pentru patru ani consecutiv, incepand cu 2009, titlul de „Compania anului”.
Parteneriatul excelent cu cea mai mare banca din Romania, BCR, se reflecta in calitatea produselor de asigurare lansate in reteaua bancara, in calitatea si diversitatea portofoliului si nu in ultimul rand in rezultatele companiei si recunoasterea de care aceasta se bucura pe piata.

 

Laureatii "Auchan-sa la educatie" Galati 2016

In apropierea iernii ne-am propus sa intampinam sarbatorile cu mai mult entuziasm, vesti bune si mai multe calculatoare! 
Ne bucuram sa anuntam astazi castigatorii campaniei de donatii IT  din cadrul programului “Auchan-sa la educatie" pe care l-am desfasurat de data aceasta numai in judetul Galati.

Lista laureatilor o regasiti aici.

Proiectul de dotare cu 150 de calculatoare reconditionate s-a nascut din dorinta comuna a Auchan Galati, Fundatia Auchan pentru Tineri si Asociatia Ateliere Fara Frontiere cu scopul de a oferi tinerilor sanse sporite la educatie prin accesul la echipamente IT&C. 

Pentru a participa la acest proiect si a avea sansa de a castiga calculatoare reconditionate pentru sustinerea activitătilor educationale, institutiile au trebuit sa completeze un formular de candidatura in care sa descrie proiectul pe care vor sa il realizeze cu aceste echipamente.

In total au fost depuse 37 de proiecte din partea organizatiilor si institutiilor educationale iar aceastea au fost jurizate pe data de 15 noiembrie. Am parcurs proiecte diferite fiind extrem de interesant sa citim cum isi doresc ei sa sustina sau sa isi imbunatateasca activitatile educationale desfasurate. Ne-am bucurat sa observam ca unele au fost elaborate in detaliu , cu informatii despre ceea ce isi doresc sa realizeze cu echipamente IT&C pe care ar fi posibil sa le primeasca, iar altele au fost redactate mai succint. 

Pentru juriu, deliberarea nu a fost deloc usoara: proiectele primite erau fiecare interesante in felul lor si am avut si un numar limitat de echipamente de donat.
Sentimentul avut la finalul deliberarii a fost unul de bucurie, deoarece prin aceasta actiune, Auchan Galati si Ateliere Fara Frontiere vor creste sansele copiilor la educatie prin accesul la echipamente IT&C.

Si cum sarbatorile se apropie grabit, luna decembrie este un moment prielnic pentru a acorda aceste calculatoare in cadrul unor ceremonii festive care sa ne permita sa ii felicitam pentru reusita proiectelor lor!

Vom anunta in curand data la care va avea loc festivitatea de premiere. 

Lansare program "Auchan-sa la educatie" alaturi de Auchan Galati

Auchansa-la-educatie-632x250.jpg

150 de calculatoare vor fi donate de către Auchan Galaţi şi Ateliere Fără Frontiere prin programul „Auchan-să la educație 2016”

“Toamna se numără bobocii” … sau proiectele de solidaritate. Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Auchan anunţă o nouă ediție a programului “Auchan-să la educație”, program susţinut de către Fundaţia Auchan pentru Tineri care se va desfăşura, de această dată la Galaţi, în perioada 18 octombrie – 5 decembrie 2016.

Prin acest program vor fi donate 150 de echipamente IT recondiţionate unităţilor de învăţământ şi instituţiilor sociale care activează în judeţul Galaţi în urma unei selecţii. Obiectivul acestui program este să se identifice cele mai bune proiecte educaţionale. Aceste proiectevor fi propuse de către instituţiile educaţionale şi neguvernamentale din Galaţi (şi împrejurimi) şi, ulterior, vor fi premiate cu echipamente IT recondiţionate în cadrul Ateliere Fără Frontiere. Proiectele care urmează a fi înaintate trebuie să aibă drept scop educaţia comunităţilor defavorizate in ceea ce priveşte dotarea cu echipamente IT. Totodată, proiectele trebuie să prezinte clar capacitatea de activare, accesibilitate şi sustenabilitate a activităților propuse spre implementare.

Pentru a participa în cadrul acestui program şi a avea şansa de a câştiga echipamentele IT în vederea susţinerii unei mai bune activităţi educaţionale, instituţiile vor trebui să completeze unformular de candidatură, disponibil online, în care să descrie proiectul propus spre implementare. Formularul de candidatură se regaseste aici.

Calendarul concursului va fi următorul:

- Lansare apel la propuneri de proiecte - 18 octombrie 2016
- Termen limită de depunere - 11 noiembrie 2016, ora 16:00
- Jurizarea proiectelor - 16 noiembrie 2016
- Ceremonia de premiere - 5 decembrie 2016
                                                                       
Colaborarea dintre Auchan şi Ateliere Fara Frontiere a început în anul 2012, odată cu prima ediţie a proiectului „Auchan-să la educație!” derulat în parteneriat cu Auchan Militari, prin care s-au donat în total 100 de calculatoare către 7 şcoli, 4 licee, 2 grădiniţe şi 2 ONG-uri din sectorul 6 din Bucureşti. De atunci, Ateliere Fara Frontiere împreuna cu Auchan România au donat în total 425 de calculatoare pentru 78 de proiecte educationale în Bucuresti si judetul Arges, cu sprijinul Fundatiei Auchan pentru Tineri.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o asociaţie română, creată în luna mai 2008, având ca scop inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate.  Ateliere Fără Frontiere angajează zeci de tineri şi adulţi aflaţi în situaţie de excluziune şi îi acompaniază pentru integrarea în societate şi angajarea într-un loc de muncă în economia reală. De atunci, Ateliere Fără Frontiere împreună cu Auchan România au donat în total 425 de calculatoare pentru 78 de proiecte educaționale în București și județul Argeș, cu sprijinul Fundației Auchan pentru Tineri.  

Cele trei misiuni ale asociatiei sunt lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului şi solidaritate pentru proiecte de educaţie şi dezvoltare locală.

Auchan România, o companie responsabilă

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare – al doilea comerciant din ţară, cu circa 11.000 de angajaţi – al cincilea angajator privat din România, cu o cifra de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de Euro în 2015şi propune celor circa 5 milioane de locuitori din 18 oraşe în care sunt prezente magazinele Auchan un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent. Auchan România realizează o serie de acțiuni importante pentru promovarea acțiunilor de responsabilitate socială şi integrare a tinerilor dar şi programe pentru protejarea mediului înconjurător care au drept scop gestionarea deşeurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vânzare a unor produse care protejează mediul. www.auchan.ro

“Asoclick, din solidaritate pentru educatie cu Kaufland” s-a incheiat!

Plini de bucurie, recunostinta si apreciere pentru toate proiectele participante precum si pentru laureati anuntam astazi incheierea cu succes a programului “Asoclick, din solidaritate pentru educatie”.

Intre 5 septembrie si 7 octombrie, s-au predat cele 500 de calculatoare catre cele 85 de gradinite, scoli, licee, biblioteci si institutii neguvernamentale din intreaga tara care au fost selectate in cadrul jurizarii care au avut loc la Kaufland in data de 19 iulie 2016 .

Echipamentele IT distribuite in cadrul programului reprezinta pentru acesti beneficiari  un suport atat pentru formarea, integrarea si educarea persoanelor din comunitatile defavorizate cat si pentru sustinerea transpunerii sociale si profesionale a celor aflati in insertie in cadrul Ateliere Fara Frontiere, care au lucrat la reconditionarea calculatoarelor donate.

Aceasta editie a insumat 178 de institutii inscrise care au solicitat un numar de 2153 de calculatoare.

Cu aceasta ocazie multumim din suflet partenerului si juriului nostru, Kaufland Romania si partenerilor operationali ai proiectului : Ecotic, Rossman, Techsoup Romania.
De asemenea, felicitam castigatorii si confirmam in acelasi timp, hotararea noastra de a continua aceasta misiunede reducere a decalajului digital prin programe de donatii de echipamente IT&C. 

 “Echipamente IT pentru micutii dintr-o gradinita buzoiana. Este vorba despre buzoienii de la Gradinita "Cei sapte pitici" care incep noul an scolar beneficiind de zece echipamente TIC cu spijinul Programului "Asoclick, din solidaritate pentru educatie", organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere cu sprijinul Kaufland Romania." - Educatoarea Mihaela Diana Bira, coordonator proiect gradinita "Cei sapte pitici" 

*

Colaborarea dintre Ateliere Fara Frontire si Kaufland Romania a inceput in 2013. Prin acest partenariat, Kaufland se alatura demersului initiat de Ateliere Fara Frontiere de a reduce decalajul informatic in Romania si contribuie astfel la consolidarea capacitatii institutiilor de invatamant si a asociatiilor de a pune in practica proiecte de IT&C, sprijinind in acelasi timp integrarea socio-profesionala.