Laureatii Auchan Berceni 2015

Cum altfel sa incepem noul an scolar, decat cu entuziasm, vesti bune, si mai multe calculatoare? Azi ne bucuram sa anuntam castigatorii campaniei de donatii IT integrate in proiectul “Auchan-sa la o viata independenta”, derulat de catre Auchan Berceni si Ateliere Fara Frontiere.

“Proiectul de dotare cu 100 de calculatoare reconditionate a renascut din dorinta comuna Auchan Berceni, Fundatia Auchan pentru Tineri si Asociatia Ateliere Fara Frontiere de a oferi tinerilor sanse sporite la educatie prin accesul la echipamente IT&C. Ne-am adresat pe de-o parte scolilor, institutiilor si asociatilor din perimetrul magazinului nostru care au ca obiect de activitate calificarea tinerilor pe domenii de interes pentru magazinul nostru, iar pe de alta parte scolilor si liceelor in care invata copii angajatilor nostri sau care sunt cunoscute in randul acestora.

Pentru a participa la acest proiect si a avea sansa de a castiga calculatoare reconditionate pentru sustinerea activitătilor educationale, institutiile au trebuit sa completeze un formular de candidatura in care sa descrie proiectul pe care vor sa il realizeze cu aceste echipamente.

Inceputul campaniei a fost destul de lent, insa, pe parcurs, din ce in ce mai multe scoli si alte diferite institutii de invatamant s-au dovedit interesate de acest proiect si ne-au trimis proiectele lor. Jurizarea proiectelor primite a avut loc pe data de 21 august si am avut in total 10 organizatii participante, fiind extrem de interesant sa citim cum isi doresc ei sa sustina sau sa isi imbunatateasca activitatile educationale desfasurate. Am parcurs proiecte de diferite feluri. Unele au fost extrem de detaliate, cu amanunte despre ceea ce isi doresc sa realizeze cu echipamente IT&C pe care ar fi posibil sa le primeasca, altele mai succinte, la obiect. Am avut si idei originale de utilizare a acestor calculatoare, ca de exemplu pentru un laborator de creativitate sau pentru revista si newsletter-ul intern al scolii.

Fiind prima data cand echipa magazinului Auchan Berceni face o astfel de actiune de solidaritate fata de comunitatea din care facem parte, deliberarea nu a fost deloc usoara: proiectele primite erau fiecare interesante in felul lor si am avut si un numar limitat de echipamente de donat.
Dorindu-ne sa ii sprijinim pe toti si sa ii incurajam in sustinerea activitatilor educationale, am decis impreuna sa acordam tuturor un anumit numar de calculatoare, in functie de cat de indraznet, original si util a fost proiectul prezentat. Sentimentul avut la finalul deliberarii a fost unul de bucurie deoarece prin aceasta actiune, echipele Auchan Berceni si AFF vor creste sansele copiilor la educatie prin accesul la echipamente IT&C.
Si cum anul scolar 2015-2016 este la inceput, este un moment prielnic pentru a acorda aceste calculatoare in cadrul unor ceremonii festive care sa ne permita sa ii felicitam pentru reusita proiectelor lor!”

Diana Dana Pasareanu, Responsabil Resurse Umane, Auchan Berceni

Lista laureatilor poate fi consultata aici.

ateliere fara frontiere