Profesoară din mediul rural: „Am transmis elevilor că nu renunțăm oricat de greu ar fi”

Și mai mulți copii au acum acces la educație, fie de acasă, fie de la școală, indiferent de scenariul adoptat din cele propuse de Ministerul Educației, datorită echipamentelor IT donate de Ateliere Fără Frontiere prin platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick, cu sprijinul Ubisoft România.

atelier reconect

Din atelierul de recondiționare reconect al Ateliere Fără Frontiere, 45 de echipamente IT au fost transformate din deșeuri de echipament electric și electronic (DEEE) în calculatoare funcționale și au fost donate către elevii din Școala Gimnazială nr. 1 Sînmihaiu Almașului, jud. Sălaj și Școala Generală Tărlungeni, jud. Brașov.

Ca urmare a măsurilor luate împotriva răspândirii noului coronavirus, comunitățile defavorizate au fost cel mai puternic afectate deoarece zi de zi există bariere semnificative atunci când vorbim despre acces și participare la sistemul educațional, iar noile condiții de organizare a școlii au reliefat dificultățile cu care acestea se confruntă.

„Solidaritate pentru educație digitală” a identificat nevoia profesorilor și a elevilor de a continua parcursul școlar și vine în sprijinul acestora astfel ca nimeni să nu rămână în urmă. Pentru a înțelege mai bine problemele cu care se confruntă, dar mai ales să înțelegem cum ne putem implica, am discutat cu doamna profesoară Elena Alexandra Jalba de la Școala Generală Tărlungeni din județul Brașov, structură ce a beneficiat de 15 calculatoare în cadrul acestui proiect.

“Am o clasă minunată de pici care tocmai au trecut în clasa a II-a. Au făcut față cu brio acestui an provocator pentru toți, dar cu atât mai mult pentru ei, deoarece orele s-au derulat cu ajutorul telefoanelor pe care părinții acestora le aveau. Obstacolele au existat atât la mine cât și la ceilalți colegi cu o experiență mult mai vastă, însă voința și-a spus cuvântul.

Este important, cred eu, sa ne facem cunoscute intențiile, iar pe parcursul acestui an am încercat să transmit elevilor că nu renunțăm oricat de greu ar fi. Mulțumim donatorilor care au înțeles încă de la început importanța educației și a puterii lui «împreună».”

donatie calculatoare

Recondiționarea celor 45 de calculatoare din proiectului “Solidaritate pentru educație digitală” a fost posibilă cu sprijinul Ubisoft România care s-a alăturat misiunii reducerii decalajului digital și educațional din România prin platforma de donații de calculatoare EduClick.

“La Ubisoft, credem cu tărie într-un viitor digitalizat. Contextul în care ne aflăm a transformat însă digitalizarea dintr-un plan într-o nevoie imediată și stringentă, mai ales pentru domeniul educației. Este absolut esențial ca elevii din toate mediile sociale să aibă acces la infrastructura digitală și ne bucurăm ca am putut contribui la acest proiect.“ a declarat Grigoriada Stroe, HR & Operations Manager, Ubisoft Romania, Ucraina & Serbia.

Calculatoarele primite au ajuns la două structuri ce aparțin de școala din Tărlungeni cu scopul de a construi laboratoare de informatică și pregătire digitală, atât pentru cei mici (clasele I-IV), cât și pentru cei mai mari (clasele V-VIII). Așa cum ne spune doamna profesoară, acest lucru va fi de ajutor în dezvoltarea de noi scenarii de lucru cu elevii și în mijlocirea pentru o mai ușoară învățare.


Ubisoft este unul dintre liderii în entertainment, cu un portofoliu bogat de branduri cunoscute la nivel mondial. Iar misiunea echipelor care lucrează la studiourile Ubisoft din întreaga lume este să livreze experiențe de gaming originale și memorabile pentru toate platformele.

Ubisoft București este un pilon important al industriei de gaming din România, fiind una dintre primele companii de acest gen, încă din 1992. Având în spate o istorie puternică de titluri de succes ca Silent Hunter, Blazing Angels sau H.A.W.X, studioul a migrat catre co-development și și-a lăsat amprenta pe block bustere ca Just Dance, Assassin’s Creed, Ghost Recon și Watch Dogs.