"Calculatoare pentru incluziune"

Un proiect Ateliere Fara Frontiere pentru Crucea Rosie Romania sprijinit de BCR Asigurari de Viata

Ateliere  Fara Frontiere alaturi de BCR Asigurari de viata a incheiat un nou proiect de solidaritate dedicat organizatiei Crucea Rosie a carui implementare prevede implicarea persoanelor din comunitatile defavorizate si totodata, din zonele cele mai sarace ale Romaniei, in vederea unei mai bune activitati educationale.

Proiectul "Calculatoare pentru incluziune" are ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor de viata, precum si de implicare si de contributie la viata societatii si presupune sustinerea integrarii tinerilor marginalizati social si a familiilor acestora, inclusiv a tinerilor din centrele de plasament, prin actiuni socio-educative.

In cadrul acestui proiect Ateliere Fara Frontiere doneaza, prin sprijinul BCR Asigurari de viata, 50 de calculatoare catre centrele comunitare de zi din Craiova, Botosani si Lupeni (Hunedoara) constituite ca filiale ale Fundatiei Crucea Rosie.

Beneficiarii sunt 1500 de tineri cu varsta intre 6-19 ani (500 de tineri pe centru) care provin din familii socio-vulnerabile, cu mai mult de 2 copii, familii monoparentale, copii rromi, copii cu dizabilitati usoare sau tineri institutionalizati din centrele de plasament catre care vor fi distribuite echipamentele IT reconditionate in cadrul atelierului nostru de insertie.

Aportul pe care Crucea Rosie Romana il aduce prin acest proiect consta in dezvoltarea capacitatii de a gestiona Centrele de zi comunitare prin furnizarea de activitati socio-educative pentru copiii si tinerii din cele 3 filiale, prin activitati bazate pe voluntariat si in colaborare cu autoritatile locale  cat si in colaborare cu partile interesate din societatea civila.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o asociatie romana, creata in luna mai 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate.  Ateliere Fara Frontiere angajeaza zeci de tineri si adulti aflati in situatie de excluziune si ii acompaniaza pentru integrarea in societate si angajarea intr-un loc de munca in economia reala.
Cele trei misiuni ale asociatiei sunt lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala.


Despre BCR Asigurari de Viata

BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group este o companie membra a Vienna Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri internationale de asigurari din Europa Centrala si de Est.
Infiintata in anul 2005 ca subsidiara a BCR, compania si-a inceput activitatea operationala in anul 2006.
In anul 2007 compania a fost autorizata si ca administrator de fonduri de pensii facultative si a lansat primul sau fond devenind lider pe piata fondurilor de pensii facultative. In paralel cu administrarea fondului de pensii facultative continua ascensiunea in topul asiguratorilor de viata.
Compania este lider bancassurance oferind produse si servicii la cele mai competitive tarife si beneficiind de un parteneriat excelent cu BCR.
Orientarea spre client, adaptarea permanenta la schimbarile pietei, inovatia,  dezvoltarea canalelor de distributie, atentia acordata personalului au adus, pentru patru ani consecutiv, incepand cu 2009, titlul de „Compania anului”.
Parteneriatul excelent cu cea mai mare banca din Romania, BCR, se reflecta in calitatea produselor de asigurare lansate in reteaua bancara, in calitatea si diversitatea portofoliului si nu in ultimul rand in rezultatele companiei si recunoasterea de care aceasta se bucura pe piata.