700 de calculatoare dedicate proiectelor educationale au ajuns deja la destinatie

social_sharing_img_dam_click_19_I.png

Ateliere Fara Frontiere a predat deja peste 700 de calculatoare din totalul celor 1000 programate in cadrul programului EduClick - Dam Click pe Romania, editia 2019, program in care Kaufland Romania este partener principal.

Un inceput de an scolar cu click si bucurie

Dintre cei 69 de laureati ai programului lansat in aceasta vara - scoli, licee, organizatii non-profit si institutii publice sociale din Romania - 50 au intrat deja in posesia calculatoarelor. Prin intermediul programului si mai multi copii si tineri din comunitatile defavorizate din tara vor fi intampinati in prima zi de scoala de calculatoare care sa ii sprijine in parcursul educational.

„Au sosit calculatoarele! Felicitări pentru cum au fost pregătite! Cu siguranță vor fi foarte apreciate de elevii noștri. Mulțumim mult și succes în munca valoroasă pe care o faceți!”

ne-a declarat domnul profesor Daniel Curpan la preluarea celor 15 calculatoare, pentru proiectul „Copiii noștri merită acces la progres”, ce-i are ca beneficiari pe elevii Liceului Tehnologic Vasile Sav din Roman.

Sprijin pentru proiecte cu impact social

Calculatoarele oferite de Ateliere Fara Frontiere laureatilor vor fi folosite de la inceputul noului an scolar in proiecte de incluziune sociala a copiilor si tinerilor din medii dezavantajate, alfabetizare digitala, integrare socio-profesionala, combatere a cyberbullying-ului si incurajare a creativitatii prin mijloace digitale.

Cei 69 de laureati ai programului Dam Click pe Romania din aceasta editie din acest an, a caror lista poate fi consultata aici, provin din 29 de judete ale tarii. Proiectele depuse de acestia vizeaza sprijinirea celor care intampina dificultati materiale si discriminare sociala, sunt persoane cu dizabilitati si cu cerinte educationale speciale, provin din mediul rural si din zone cu un risc crescut de abandon scolar. 

Calculatoarele uzate, reconditionate in atelierul de insertie reconect

Calculatoarele au fost reconditionate in atelierul de insertie socio-profesionala reconect al asociatiei Ateliere Fara Frontiere. Lucratorii de aici sunt persoane vulnerabile, excluse si marginalizate care cumuleaza diferite dificultati la angajare. Prin intermediul serviciilor personalizate de acompaniere sociala, consiliere pentru insertie, psihoterapie si acompaniere pedagogica, ei au sansa de a se integra mai usor pe piata muncii si de a deveni autonomi.

Sistemele desktop reconditionate de Ateliere Fara Frontiere cuprind: unitati centrale, monitoare LCD, periferice (tastatura si mouse pentru fiecare calculator), cabluri, sistem de operare Windows 10 + Microsoft Office pentru ONG-uri, sistem de operare Windows 10 (fara Microsoft Office) pentru institutiile de invatamant, sistem de operare Linux pentru celelalte institutii de stat. Toate calculatoarele sunt donate cu o garantie de 6 luni pentru hardware iar laureatii beneficiaza si de asistenta tehnica din partea asociatiei.

Echipa Ateliere Fara Frontiere este recunoscatoare tuturor coordonatorilor de proiecte de la nivelul scolilor, liceelor si restului organizatiilor participante in competitie, partenerului principal al acestui program - Kaufland Romania, care sustine de mai bine de 5 ani programele de solidaritate digitala ale asociatie, companiei Up Romania si Fundatiei Up care sprijina programul EduClick - Dam Click pe Romania pentru al doilea an consecutiv.