Ajuta-ne sa crestem numarul de calculatoare din scolile din comunitati defavorizate

Intra_in_Cercul_Solidaritatii_1200x800px_white.png

Intra in cercul solidarITatii si ajuta-ne sa crestem numarul de calculatoare din scolile din comunitati defavorizate

Ateliere Fara Frontiere a lansat un apel catre companiile din tara, care detin echipamente IT uzate destinate casarii, sa faca acest lucru prin intermediul asociatiei, astfel incat sa ne sustina eforturile de a dota cat mai multe scoli, organizatii non-profit si institutii publice.

In general, in jur de 30% dintre deseurile de echipamente IT colectate de AFF de la companii pot fi pregatite pentru reutilizare in atelierul reconect. Daca si mai multe companii si-ar indeplini responsabilitatile legale de management al deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) prin intermediul asociatiei, am reusi sa atingem un nou record anual al numarului de calculatoare folosite la echiparea scolilor, organizatiilor non-profit si institutiilor publice care desfasoara proiecte educationale.

Pentru 2019, ne-am propus sa dotam proiectele educationale cu 2.500 de calculatoare, tinta pe care o vom atinge in urmatoarele luni. Ne-am dori ca pe viitor sa avem destule resurse (laptopuri, unitati centrale si monitoare LCD ce au caracteristicile necesare pentru a fi reconditionate) sa putem preda catre laureatii programelor din platforma EduClick si mai multe calculatoare decat in acest an.

Daca vrei sa ne ajuti sa ducem vestea despre campania nationala “Intra in Cercul SolidarITatii”, prin care colectam alaturi de ECOTIC echipamente IT uzate de la companiile mari si IMM-urile din toata tara, iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a ne sprijini:

  1. Publica pe LinkedIn link-ul spre pagina campaniei de pe site-ul reconect: https://www.reconect.ro/campanie
    Daca ai cont pe aceasta retea sociala, si publici link-ul spre pagina campaniei, aduci informatiile legate de colectare in feed-urile cat mai multor oameni care lucreaza, poate, fix pentru companiile care au echipamente IT vechi de casat.

  2. Trimite un mesaj pe Facebook companiilor pe care le urmaresti si despre care crezi ca ar putea avea calculatoare uzate pe care sa le predea catre Ateliere Fara Frontiere. Nu uita sa incluzi in mesajul tau link-ul spre pagina campaniei de pe site-ul reconect: https://www.reconect.ro/campanie

  3. Urmareste pagina Ateliere Fara Frontiere de pe Facebook si ajuta-ne din cand in cand cu cate un share cand publicam noutati despre campanie - https://www.facebook.com/atelierefarafrontiere

Fiecare calculator conteaza, asa ca si fiecare gest mic conteaza, mai ales cand ne ajuta sa colectam mai multe echipamente IT uzate pe care sa le putem pregati de reutilizare in atelierul reconect si apoi oferi prin intermediul EduClick scolilor si organizatiilor care au nevoie de ele.