Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea

"Succesul antreprenorial în secolul XXI "

Realizarea proiectului “ Succesul antreprenorial în secolul XXI”, initiat de Colegiul Tehnic de Cai Ferate” Unirea” Pascani si depus la ASSOCLIC, unde, în urma jurizării, a primit prin donatie 7 calculatoare, a avut la bază activitatea Firmelor de Exerciţiu, un proiect internaţional în care sunt implicată din anul 2003, un proiect realizat de Ministerul Educaţiei Naţionale din România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei din Austria si Kutltur- Kontact din Austria.

Activitatea se desfaşoară virtual, prin intermediul calculatorului şi  are rolul de a dezvolta spiritual antreprenorial al elevilor, şi de a forma viitori manageri. Initial elevii işi constituie virtual propria afacere, întocmind actele de constituire a firmei, iar după ce sunt inregistraţi la ROCT, încep activitatea, intând in tranzactii cu elevii din ţara şi din străinatate care şi-au constituit firme de exerciţiu. În felul acesta elevii desfaşoară  în mod virtual activitatea din firmele reale. De asemeni activitatea presupune şi întalnirea elevilor care lucrează in firmele de exerciţiu, şi efectuarea trenzacţiilor dintre acestea, în mod direct prin participarea la târgurile organizate la nivel judeţean, regional, naţional şi internaţional. În aprilie 2015 se va desfăsura Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu cu participare internaţionala de la Paşcani, judeţul Iaşi, târg al cărui coordonator sunt, unde vor participa şcoli din toată  Moldova dar şi din ţară, din Republica Moldova ( elevi care au participat şi anul trecut indirect) şi din Ucraina.

Aceasta activitate care pâna acum se desfaşura acasa în timpul liber al elevilor şi al meu, se va desfăşura din acestan la şcoală, în timpul orelor de curs, datorita calculatoarelor obţinute la Assoclic . Calculatoarele obţinute vor fi utilizate şi in cadrul proiectului judeţean“Elevii - antreprenorii secolului 21”, proiect al carui coordonator sunt, care se va desfaşura pe platform MOODLE.

Diana Stanescu, Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea Pascani

Proiectul "Succesul antreprenorial în secolul XXI”  este laureatAssoclic 2014 - Etapa I.