Dam startul la Assoclic 2/2015!

Azi, 16 noiembrie 2015, suntem bucurosi sa va anuntam ca redeschidem programul Assoclic cu o noua runda de donatii in care cautam sa donam cu 500 de calculatoare reconditionate proiectelor de educatie, formare profesionala si/sau integrare sociala a persoanelor aflate in dificultate care au nevoie de echipamente IT. 

Pentru echipamentele pregatite in prima etapa Assoclic din 2015 pot aplica organizatii non-guvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), scoli, licee, institutii de invatamant acreditate (facultati/universitati), gradinite, muzee de stat, biblioteci de stat si institutii sociale cu sediul in Romania care prezinta un proiect intr-unul din domeniile eligibile: 

  •       Educatie prin acces la IT&C
  •       Integrare/ reintegrare sociala care stimuleaza autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C
  •       Formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizeaza un impact social in comunitate. 

Proiectele inscrise pot avea drept beneficiari persoane apartinand tuturor categoriilor de varsta.

Regulamentul complet este disponibil AICI iar pentru inscrierea proiectelor va rugam utilizati acest formular.

Termenul limita pentru inscrierea proiectelor este 21 decembrie 2015.

Din 2008 si pana in prezent, 1167 de proiecte au fost dotate cu un total de 5873 echipamente IT prin intermediul programului Assoclic, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 178.000 de beneficiari din toata tara.

Assoclic 2015 - Etapa 2 este un program national anual de donatii IT organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul financiar al BRD Groupe Société GénéraleKaufland Romania  si ENGIE Romania. 

Beneficiaza de asemenea de sprijinul operational oferit de: DHL, ECOTIC, Romcarton, CD Press, Techsoup Romania, Romania Pozitiva si Stiri ONG.

Despre Ateliere Fara Frontiere

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana creata in 2008, intreprindere sociala avand ca scop insertia sociala si profesionala a persoanelor aflate in mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociatiei sunt: lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului, si solidaritate cu proiecte de educatie si de dezvoltare locala. 

Despre BRD-Groupe Société Générale

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD - Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 860 de unitati. Cu peste 2,2 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 25 000 POS-uri si 1 500 ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 960 milioane de Euro in 2014, BRD este liderul pietei de factoring din Romania. Activele totale ale bancii erau, la sfarsitul anului 2014, de 45,18 miliarde RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:

  • Retail banking in Franta
  • Retail banking international, servicii financiare si asigurari
  • Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori

 Informatii suplimentare sunt disponibile la: www.brd.ro,  FB;

Despre Kaufland Romania

Cu peste 700 de magazine deschise in Germania si alte 400 in alte tari europene (Romania, Slovacia, Republica Ceha, Bulgaria, Croatia si Polonia), Kaufland este o companie de referinta in domeniul in care activeaza.

Pentru Kaufland Romania, a fi o companie responsabila implica asumarea unui rol activ de partener social, avand ca scop dezvoltarea durabila a comunitatii in care activeaza. De aceea Kaufland se implica in diferite actiuni sociale, sustinand financiar si material nu numai proiecte ample, complexe, desfasurate pe perioade indelungate de timp, ci si actiuni sociale ocazionale.

Despre ENGIE Romania

Grupul din care face parte ENGIE este prezent in Romania in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice si de mediu. Filiala cea mai importanta a Grupului, ENGIE Romania, este activa in domeniile: furnizare de gaze naturale si electricitate, distributie de gaze naturale, productie de electricitate si servicii energetice. ENGIE Romania dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienti, gestioneaza o retea de distributie de 18.400 km si are aproximativ 3.850 de angajati.

Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate sociala a ENGIE Romania si reuneste toate proiectele de implicare in viata comunitatii derulate de catre companie.