DHL Express Romania - un parteneriat pentru o noua sansa la educatie

Luna aceasta ne-am aliat din nou cu partenerii nostri de incredere de la DHL Express Romania, pentru a aduce calculatoarele programului Assoclic mai aproape de beneficiarii lor.

In numai doua saptamani, peste 350 de calculatoare complete au plecat deja cu ajutorul curierilor DHL, de la sediul Ateliere Fara Frontiere din Bucuresti catre 93 de localitati din 32 de judete ale tarii.

Astfel, scolile, gradinitele, liceele, bibliotecile, muzeele, asociatiile si institutiile sociale din tara care au castigat echipamente IT prin proiectele castigatoare in cea de-a doua etapa Assoclic a anului 2014 se vor putea apuca in curand de lucru.

Ca intotdeauna, echipamentele oferite prin intermediul programului Assoclic si livrate cu sprijinul DHL Romania au ca scop micsorarea decalajului informatic dintre scolile si institutiile din  mediul rural si cele din marile centre urbane. Cei care se vor bucura de aceste echipamente sunt persoane cu diferite vulnerabilitati, copii si tineri cu dificultati materiale, cerinte educative speciale sau cu risc de abandon scolar, persoane cu dizabilitati fizice, minoritati, someri si varstnicii marginalizati social.

DHL Express Romania s-a alaturat demersului nostru solidar inca din 2011, odata cu prima colectare de echipamente uzate din cadrul companiei. A urmat implicarea responsabila in juriile Assoclic, iar de atunci si pana acum am ajuns departe. In 2012 am livrat impreuna 15 calculatoare catre 3 scoli din Romania. In  2013 DHL a devenit partener logistic al programului Assoclic, facand posibil transportul a 365 de calculatoare in nu mai putin de 74 de locatii din toata tara. Anul trecut, numarul de echipamente transportate s-a ridicat la 766 de calculatoare complete, sprijinind astfel implementarea a 256 de proiecte de educatie si formare prin intermediul IT&C.

Astfel, de la inceputul colaborarii noastre, un numar impresionant de 1482 de calculatoare complete au fost transportate gratuit de catre DHL Romania laureatilor Assoclic, aducand odata cu ele o noua sansa la educatie si integrare prin solutii IT pentru beneficiari de toate varstele.

„Educatia, alaturi de protectia mediului si gestionarea calamitatilor, reprezinta una dintre principalele preocupari ale grupului DHL si parte a strategiei de responsabilitate sociala – “Living Responsibility”. GoTeach este programul axat pe zona de educatie din cadrul strategiei promovate de Deutsche Post DHL, prin intermediul caruia sunt sprijinite initiativele care favorizeaza educatia si ii ajuta pe tineri sa-si perfectioneze abilitatile si sa isi desavarseasca dezvoltarea personala. La nivel local, ne bucuram ca DHL Express Romania poate ajuta la inlesnirea accesului la educatie pentru categorii sociale defavorizate, cu ajutorul programului Assoclic”, a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express Romania.

Assoclic 2014 – Etapa II a fost organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul financiar al Kaufland Romania si BRD-Groupe Société Générale.

A beneficiat de asemenea de sprijinul operational oferit de: DHL Express Romania, ECOTIC,  Romcarton, Techsoup Romania, CD Press, Romania Pozitiva si Stiri ONG.