OMV Petrom si Ateliere Fara Frontiere, impreuna pentru o educatie moderna

 

Din 2011 OMV Petrom si Ateliere Fara Frontiere sustin accesul la educatie prin intermediul IT&C in comunitatile rurale. Impreuna ne-am propus sa micsoram pe cat posibil diferenta majora dintre scolile si ONG-urile din provincie fata de cele din marile centre urbane cand vine vorba de dotarea cu echipamente IT. Rezultatul scontat este atat cresterea accesului la informatie si unelte moderne de educatie, cat si implicarea actorilor economici pentru sustinerea acestui tip de activitati.

In 2015 am continuat aceasta frumoasa initiativa prin dotarea cu 250 de calculatoare a institutiilor de invatamant si a asociatiilor din 18 judete in care compania desfasoara activitati de business.

Astfel, elevii din 17 scoli, 4 licee, o biblioteca scolara si o gradinita, precum si beneficiarii a 13 ONG-uri se bucura acum de calculatoare complete, dotate cu sistemul de operare Windows 7 Professional (prin programul Microsoft Registered Refurbisher) si kitul de programe necesare pentru o buna utilizare.

Dupa cum partenerii si prietenii nostri stiu deja, aceste calculatoare au o poveste. Ele sunt colectate din depozitele corporatiilor responsabile care aleg sa le dea o viata noua in scolile si ONG-urile unde este nevoie de ele.

Elevii au primit calculatoare complete, cu sistem de operare Windows 7 Professional (prin programul Microsoft Registered Refurbisher) si kitul de programe necesare pentru o buna utilizare.

Echipamentele mai au totusi un pas de facut inainte de a ajunge la tinerii beneficiari. Ele ajung in atelierul de insertie unde niste oameni extraordinari, care au avut de infruntat diferite probleme in viata, fie ele de ordin social sau fizic, le reconditioneaza si le pregatesc pentru a le oferi si celorlalti o sansa in plus.

In perioada 2011-2015 OMV Petrom si Ateliere Fara Frontiere au donat 975 de calculatoare complete catre 145 de scoli, licee, gradinite si ONG-uri. De aceste echipamente se bucura peste 15 000 de beneficiari – copii, tineri dar si adulti care au acum acces la o educatie moderna.