Arhiva Noutati Assoclic

La un record de candidati, un record de castigatori! Asa s-ar putea traduce experienta jurizarii proiectelor din aceasta etapa Assoclic, ultima din anul 2014. Dintre cele 254 de candidaturi eligibile, nu mai putin de 162 au fost premiate de juriul care a dorit astfel sa ofere o sansa cat mai multor proiecte de a demara la inceputul anului viitor. Chiar daca cele 500 de echipamente alocate acestei editii par un numar mic in comparatie cu cele 2.572 de calculatoare cerute in total, avem incredere ca este doar inceputul pentru multe proiecte valoroase care vor prinde viata cu ajutorul lor, si care se vor dezvolta si mai mult in anii ce urmeaza.

Ultima etapa Assoclic din 2014 ne-a oferit surpriza unui numar record de proiecte inscrise – 298! A fost o imensa bucurie sa constatam succesului de care programul Assoclic se bucura in prezent, dar am si primit un puternic imbold de a gasi solutii tot mai bune prin care, in viitor, sa putem dota cu echipamente un numar cat mai mare de institutii si organizatii carora aceste echipamente le sunt extrem de necesare. Dintre cele 298 de candidaturi primite in aceasta editie, echipa Ateliere Fara Frontiere a preselectat 254 care vor merge mai departe spre a fi evaluate de catre un juriu format din parteneri si sustinatori ai programului Assoclic, in data de 11 Decembrie 2014.

Ateliere Fara Frontiere lanseaza pe 23 septembrie cea de-a doua etapa ASSOCLIC din anul 2014. Pentru cele 500 de calculatoare complete alocate acestei etape pot aplica organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), scoli, licee, institutii de invatamant acreditate (facultati/universitati), gradinite, muzee de stat, biblioteci de stat si institutii sociale care prezinta un proiect intr-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimuleaza autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizeaza un impact social in comunitate.

83 de institutii educationale, sociale si ONG-uri din tara vor beneficia de livrarea gratuita a calculatoarelor castigate in programul Assoclic prin sustinerea DHL Express Romania

Ziua de marti, 13 mai s-a dovedit a fi norocoasa pentru nu mai putin de 137 de proiecte inscrise in prima etapa Assoclic a anului 2014. Va anuntam asadar, cu emotie si cu bucurie, lista proiectelor castigatoare, premiate cu un total de 500 de calculatoare de catre juriul care s-a reunit la sediul Romanian-American Foundation din Bucuresti.

Pentru prima etapa Assoclic din 2014 ne-am bucurat sa primim nu mai putin de 203 de candidaturi. Pentru noi, acest lucru reprezinta inca o dovada a dedicarii si a implicarii profesorilor, invatatorilor, educatorilor si reprezentantilor mediului ONG din Romania in activitatile pe care le desfasoara, a dorintei acestora de a implementa proiecte creative si diversificate, dar si a necesitatii tot mai mari pentru echipamente informatice care sa permita acest lucru. Dintre cele 203 de candidaturi, 181 vor merge mai departe spre a fi evaluate de catre un juriu format din parteneri si sustinatori ai programului Assoclic.

Ateliere Fara Frontiere lanseaza pe 12 martie prima etapa din anul 2014 a programului de donatii de calculatoare Assoclic. 500 de calculatoare reconditionate pot fi castigate in aceasta etapa de organizatii non-guvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), scoli, licee, institutii de invatamant acreditate (facultati/universitati), gradinite, muzee de stat, biblioteci de stat si institutii sociale care prezinta un proiect intr-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimuleaza autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizeaza un impact social in comunitate.

Patru proiecte de educație digitală au fost recunoscute drept cele mai valoroase inițiative premiate în cadrul programului ASSOCLIC în anul 2013.

Pentru a doua oara, DHL Express Romania si-a asumat livrarea gratuita a calculatoarelor donate prin programul Assoclic. Astfel, mai mult de doua treimi dintre cele 119 proiecte laurate in cea de-a doua etapa Assoclic 2013 primesc sprijin logistic din partea DHL Romania, care transporta in aceste zile echipamente informatice complete de la sediul Ateliere Fara Frontiere din Bucuresti catre 75 de locatii din intreaga tara.

Avem onoarea si bucuria de a anunta lista proiectelor care urmeaza a fi premiate cu un total de 500 de calculatoare reconditionate, in cea de-a doua editie Assoclic a anului 2013. Misiunea juriului care s-a reunit pe 11 decembrie la sediul Romanian-American Foundation din Bucuresti a fost una extrem de dificila. Le multumim cu aceasta ocazie atat gazdelor noastre, cat si juratilor, care au selectat nu mai putin de 119 proiecte, dintre cele 170 de candidaturi eligibile.

In cea de-a doua etapa Assoclic din acest an am primit nu mai putin de 189 de candidaturi, dintre care am selectat proiectele ce vor intra in jurizare. Ne bucuram sa anuntam cele 170 de proiecte ce vor fi jurizate pe 11 decembrie de catre partenerii proiectului si ai Asociatiei Ateliere Fara Frontiere.

Ateliere Fara Frontiere lanseaza azi, 23 septembrie, cea de-a doua etapa ASSOCLIC pe anul 2013. Pentru cele 500 de calculatoare alocate acestei etape pot aplica organizații neguvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.

Daca in 2012 am livrat impreuna 15 calculatoare catre 3 scoli din Romania, de aceasta data, promptitudinea si rapiditatea celor de la DHL Express Romania a facut posibila livrarea a 365 de calculatoare in nu mai putin de 74 de locatii din toata tara.

Dupa ce v-am anuntat rezultatele preselectiei, pe 25 aprilie juriul s-a reunit pentru a decide catre cine vor merge cele 500 de calculatoare din prima etapa. Astfel au fost decise cele 104 proiecte laureate (36 asociatii , 8 institutii, 60 scoli si licee)

In prima etapa Assoclic din acest an interesul a fost unul crescut si astfel am primit nu mai putin de 288 de proiecte. Dintre acestea, au trecut de etapa preselectiei 195 de proiecte ce vor fi jurizate pe 25 Aprilie de catre partenerii proiectului si ai Asociatiei Ateliere Fara Frontiere

Pentru prima etapă ASSOCLIC 2013, Ateliere Fără Frontiere a alocat 500 de calculatoare pentru care pot aplica organizații neguvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.

A sosit acel moment din an in care anuntam laureatii celei de-a 3-a etape Assoclic. In perioada 4 - 24 octombrie 184 de proiecte au fost depuse de catre asociatii, scoli, licee, biblioteci si alte entitati pentru a dezvolta proiecte educationale in toata tara. Dintre acestea 145 au fost declarate eligibile si incluse in jurizare. Juriul nu a avut o sarcina usoara atunci cand s-a reunit la HUB Bucuresti pentru a decide destinatia celor 250 de calculatoare disponibile in aceasta etapa. Le multumim tuturor pentru profesionalism si seriozitatea cu care au tratat fiecare proiect in parte.

Am finalizat procesul de preselectie al proectelor ce vor fi jurizate. Astfel, conform regulamentului de participare nu vor incluse in jurizare: - proiectele care nu au prezentat inainte de termenul limita toata documentatia solicitata - proiectele care nu s-au inscris in domeniile pe care Assoclic le sustine si anume educatie, formare sau reintegrare prin acces la It&C a persoanelor vulnerabile - proiectele care nu se adresau pulicului tinta vizat

Suntem bucurosi ca la cea de-a treia editia Assoclic din acest an am primit 184 de proiecte. Va multumim tuturor pentru suportul oferit in a populariza aceasta oportunitate catre toti cei vizati. Pentru proiectele inscrise urmeaza acum preselectia pe 29 octombrie, jurizarea pe 6 noiembrie si afisarea rezultatelor pe 7 noiembrie

Cu bucurie anuntam deschiderea celei de-a treia etape Assoclic din acest an pentru care am alocat 250 de calculatoare complete cu misiunea de a reduce decalajul informatic si de a sprijini categoriile defavorizate cu echipamente IT&C reconditionate in atelierul propriu.

Pentru a doua oara in acest an avem onoarea de a prezenta laureatii unei noi editii Assoclic. In perioada iunie-august 153 de proiecte au fost depuse de catre asociatii, scoli, licee, biblioteci si alte entitati pentru a dezvolta proiecte educationale in toata tara. Juriul nu a avut o sarcina usoara atunci cand s-a reunit la HUB Bucuresti pentru a decide destinatia celor 500 de calculatoare disponibile in aceasta etapa. Le multumim tuturor pentru profesionalism si seriozitatea cu care au tratat fiecare proiect in parte.

Cum termenul limita de depunere a candidaturilor etapei a 2-a din anul 2012 s-a incheiat in 31 august, anuntam cu bucurie ca am primit 153 de dosare din toata tara. Cu mic, cu mare, structurile non profit din Romania au completat formularul de candidatura si ne-au propus ideile lor de proiecte.

Lansam astazi editia a doua a programului ASSOCLIC din acest an si alocam 500 de calculatoare complete cu misiunea de a reduce decalajul informatic si de a sprijini categoriile defavorizate cu echipamente IT&C reconditionate in atelierul propriu. Termenul limita de inscriere pentru a doua etapa ASSOCLIC este 31 august, urmand ca proiectele sa fie evaluate de un juriu format din parteneri Ateliere Fara Frontiere. Criteriile de evaluare ale proiectelor ce vor fi inscrise in aceasta etapa sunt pertinenta proiectului, impactul social si local, impact educativ, impact economic si profesional, perenitatea proiectului si aprecierea globala. Rezultatele acestei etape vor fi afisate pe 14 septembrie.

O noua etapa Assoclic se incheie astazi cu succes pentru 44 de proiecte laureate in concurs. Acestea vor primi 250 de calculatoare in urma jurizarii ce a avut loc la sediul CCIFER pe 12 Aprilie. Profitam de aceasta ocazie pentru a multumi atat juriului cat si gazdelor noastre de la CCIFER. Aceasta editie a insemnat 288 de proiecte inscrise ce solicitau un numar de 2697 de calculatoare.

Actualizare: S-au inschis inscrierile la etapa 1 ASSOCLIC 2012. Termenul limita de inscriere la aceasta etapa a fost 31 martie urmand ca proiectele sa fie evaluate de un juriu format din parteneri Ateliere Fara Frontiere iar rezultatele primei etape vor fi afisate pe 23 aprilie.

Ca la fiecare editie de pana acum si etapa a doua a concursului Assoclic s-a incheiat cu o ceremonie de premiere a proiectelor laureate. Astfel, pe 15 decembrie, prin amabilitatea ApaNova ce ne-a pus la dispozitie o sala in cadrul Bazei de Agrement Floreasca, am reunit reprezentanti ai tuturor celor implicati fie ca vorbim de parteneri precum CCIFER, Ecotic, Petrom, Metro sau de cei din spatele dosarelor de candidatura.

Solidaritate, concurs, parteneri implicati, calculatoare, educatie, sunt cuvintele cu care ai putea descrie proiectul Assoclic.

Dupa ce intre 16 septembrie si 15 octombrie nu mai putin de 299 de proiecte s-au inscris in etapa a doua din 2011 a programului de donatii de calculatoare Assoclic, pe 15 Noiembrie un juriu format din organizatii si companii partenere s-a reunit la sediul CCIFER pentru a puncta fiecare proiect in parte si a decide catre cine vor merge cele 510 calculatoare complet echipate disponibile in program.