AFF anunta laureatii programului EduClick - Dam Click pe Romania, editia 2019

laureati dam click pe romania 2019 ateliere fara frontiere.png

De astazi stim care sunt scolile, gradinitele, liceele, organizatiile non-profit si institutiile publice sociale care vor primi peste 1.000 de calculatoare in cadrul programului EduClick - Dam Click pe Romania, editia 2019, program in care Kaufland Romania este partener principal.

Dupa etapa de jurizare, desfasurata in cursul zilei de ieri, ne bucuram sa dam vesti bune celor 69 de laureati ai programului. Acestia au fost selectati dintre toate cele 290 de inscrieri in competitia de proiecte educationale dedicate comunitatilor defavorizate. In total au fost primite solicitari pentru 4.144 de calculatoare, de patru ori mai multe decat numarul de calculatoare disponibile in aceasta editie a programului Dam Click pe Romania. Numarul mare de solicitari pentru calculatoare din partea unitatilor de invatamant de stat, a organizatiilor non-profit si institutiilor publice arata inca o data ca Romania se confrunta cu un decalaj informatic si ca este nevoie de o implicare mai mare in comunitatile defavorizate pentru reducerea acestuia.

Jurizarea proiectelor inscrise in programul Dam Click pe Romania 2019

Jurizarea proiectelor inscrise in programul Dam Click pe Romania 2019

Cei 69 de laureati ai programului Dam Click pe Romania din acest an, a caror lista poate fi consultata aici, provin din 29 de judete ale tarii. Proiectelor depuse de acestia vizeaza un numar de aproape 14.000 de beneficiari.

 Calculatoarele donate, care vor fi livrate incepand cu aceasta luna si pana in septembrie, sunt reconditionate in atelierul de insertie reconect. Aici 18 salariati, persoane vulnerabile, excluse si marginalizate care cumuleaza diferite dificultati la angajare, au acces la servicii personalizate de acompaniere sociala, consiliere pentru insertie, psihoterapie si acompaniere pedagogica, dar au si sansa de a contribui la transformarea procesului educativ in comunitatile care se confrunta cu dificultati economice si sociale. Fac acest lucru prin reconditionarea calculatoarelor donate de Ateliere Fara Frontiere.

laureati dam click pe romania.png

Sistemele desktop donate de Ateliere Fara Frontiere cuprind: unitati centrale, monitoare LCD, periferice (tastatura si mouse pentru fiecare calculator), cabluri, sistem de operare Windows 10 + Microsoft Office pentru ONG-uri, sistem de operare Windows 10 (fara Microsoft Office) pentru institutiile de invatamant, sistem de operare Linux pentru celelalte institutii de stat. Toate calculatoarele sunt donate cu o garantie de 6 luni pentru hardware. Acestea vor fi folosite de laureati in proiecte care vizeaza, printre altele, incluziunea sociala a copiilor si tinerilor din medii dezavantajate, alfabetizarea digitala, integrarea socio-profesionala, combaterea cyberbullying-ului si incurajarea creativitatii prin mijloace digitale. Beneficiarii acestor proiecte educationale intampina dificultati materiale si discriminare sociala, sunt persoane cu dizabilitati si cu cerinte educationale speciale, provin din mediul rural si din zone cu un risc crescut de abandon scolar.

Ateliere Fara Frontiere le multumeste tuturor coordonatorilor de la nivelul unitatilor de invatamant si organizatiilor participante care au inscris proiecte in competitie, partenerului principal al acestui program - Kaufland Romania, care sustine de mai bine de 5 ani programele de solidaritate digitala ale asociatie, companiei Up Romania si Fundatiei Up care sprijina programul EduClick - Dam Click pe Romania pentru al doilea an consecutiv.