Scoala Gimnaziala Augustin

"After school IT pentru copii"

Augustin este o localitate transilvaneana din județul Brașov, se află în sudul depresiunii  Baraolt, pe Drumul Județean Nr. DJ 131 B și calea ferată Brașov - Teiuș, pe malul stâng al Oltului, între localitățile Ormeniș și Racoșul de Jos, la 50 Km. de Brașov.

Proiectul “After school IT pentru copii” implementat in cadrul Scolii Gimnaziale Augustin, doreste să ofere o alternativă educațională și de socializare economică și eficientă, să îmbunătățeasca performanțele școlare ale elevilor care provin din grupuri vulnerabile și să faciliteze dezvoltarea armonioasă a acestora din punct de vedere uman și intelectual.

Pe parcursul proiectului, beneficiarii directi se  bucura de asistența personalului de suport (cadre didactice din cadrul școlii) pentru deprinderea unor abilități de lucru cu calculatorul și pentru familiarizarea cu un set de activități recreative, de natură vocațională.

Elevii își vor dezvolta potențialul creativ, își vor clarifica temele școlare și își vor putea descoperi chiar pasiuni pentru anumite domenii.

Ma bucur foarte mult ca pot fi alaturi de aceasta scoala si de acesti minunati copii. Marea majoritate a acestor elevi nu au o situatie materiala tocmai buna. Copilaria lor este presarata cu multe lipsuri. Nu stiu ce inseamna iPod, Playstation ori un joc pe internet.

Si pentru ca proiectul “After school IT pentru copii” aduce benefici atat pe termen scurt cat si pe termen lung grupului tinta, dorim extinderea acestui program prin proiectul “Cu toti la after school IT!” la intreg nivel gimnazial cat si in cadrul programului “A doua sansa!” prin acelasi sustinator, Programul de donatii IT al Ateliere fara frontiere.

Multumim Ateliere fara frontiere!

Prof. drd.  Doru Dima, Scoala Gimnaziala Augustin

Proiectul "After school IT pentru copii”  este laureatAssoclic 2014 - Etapa I.