Dam Click pe Romania 2018 - Brosura Povestilor de Succes

Dam Click pe Romania 2018 - Brosura Povestilor de Succes

Echipamentele IT care ajung în comunitățile defavorizate prin programele Educlick, schimbă parcursul micilor elevi și le oferă noi perspective profesionale, dar și încredere că pot reuși alături de profesorii coordonatori. Am cules poveștile a zece dintre beneficiarii Educlick pentru a ilustra puterea solidarității.

Poveștile de impact din cadrul proiectului „Dăm click pe România 2018” le puteți parcurge în broșura atașată.

Read More

Asociatia Copilarie-Tinerete-Batranete

„CLIK – informație, performanță, reușită”

Din dorinţa de a face ceva durabil pentru comunitate, care să reziste în timp şi din dorinţa de a fi un model demn de urmat, ne-am propus să investim în copii – viitorii adulți de mâine. Cum? Prin facilitarea accesului la informație a copiilor lipsiți de grija celor ce i-au adus pe lume, și care au avut șansa să ajungă în grija unor „părinți substitutivi” – Asistenții Maternali Profesioniști.

În societatea actuală se pune accent din ce în ce mai mult pe experienţa individului, pe ce ştie să facă concret, pe ce abilităţi deţine în diferite domenii. Prioritate noastră este să facilităm pregătirea copiilor pentru o lume într-o continuă schimbare. Astfel, contribuim la dezvoltarea lor personală, ajutându-i să facă față provocărilor și să-şi găsească locul şi menirea în societate.

Prin proiectul nostru „CLIK – informație, performanță, reușită”, 30 de copii din mediul rural – aflați cu măsura de plasament la un Asistent Maternal Profesionist – au această șansă de a se dezvolta în mai multe direcții. Cu ajutorul calculatoarelor pe care le-au primit își vor dezvolta abilitățile de utilizare în mod corespunzător a acestora, vor deprinde modalitatea de navigare pe internet pentru a se informa, crescându-le calitatea proceselor de învăţare şi educaţie; își vor dezvolta competenţele de comunicare şi studiu individual, abilităţile creative, de relaţionare şi socializare; vor utiliza calculatorul în efectuarea temelor, a referatelor școlare, învățării unei limbi străine. Pe lângă toate acestea, sub îndrumarea atentă a adulților, vor învăța să selecteze informația care merită accesată, dezvoltându-li-se astfel discernământul. De asemenea, Asistenții Maternali Profesioniști, care au acești copii în îngrijire, își vor îmbunătății procesul educațional prin informare permanentă și schimb de experiență cu alți părinți.  

G.A, 12 ani, copil aflat cu măsură de plasament la un Asistent Maternal Profesionist din Perieni: „M-am bucurat tare mult când am primit calculatorul. Tot auzeam la televizor despre calculatoare, și îmi doream si eu unul. Un calculator pentru noi elevii este foarte bun. El ne ajută să ne facem mai ușor temele și să învățăm limba engleză. Am învățat cum se folosește un calculator. M-am distrat enorm până am învățat cum se face un document în Word. Acum știu să îmi caut singură înformațiile de care am nevoie pe internet. Am găsit foarte multe lucruri utile pentru mine. Cel mai mult îmi plac site-urile creative: cum se fac diferite obiecte din materiale reciclabile. Este un lucru util calculatorul dacă știi cum să-l folosești. Vă mulțumesc mult că v-ați gândit la noi și ne-ați făcut această bucurie.”

Asociaţia Copilărie-Tinereţe-Bătrâneţe este o asociație înființată în ianuarie 2014 și are ca scop principal îmbunătăţirea calităţii vieţii prin crearea unui cadru organizatoric adecvat pentru furnizarea de servicii specializate: sociale (în vederea prevenirii sau limitării unor situaţii de dificultate ori vulnerabilitate care pot duce la marginalizare sau excluziune socială), medicaleculturaleeducaţionaleeconomice şi de mediu, furnizate în spirit cetăţenesc şi fără urmărirea unui scop economic propriu.

Proiectul „CLIK – informație, performanță, reușită” este laureatAssoclic 2014 - Etapa I.

Bogdan Ionut Stan, Asociația Copilărie-Tinerețe-Bătrânețe, Tutova - Vaslui

Scoala Gimnaziala Augustin

"After school IT pentru copii"

Augustin este o localitate transilvaneana din județul Brașov, se află în sudul depresiunii  Baraolt, pe Drumul Județean Nr. DJ 131 B și calea ferată Brașov - Teiuș, pe malul stâng al Oltului, între localitățile Ormeniș și Racoșul de Jos, la 50 Km. de Brașov.

Proiectul “After school IT pentru copii” implementat in cadrul Scolii Gimnaziale Augustin, doreste să ofere o alternativă educațională și de socializare economică și eficientă, să îmbunătățeasca performanțele școlare ale elevilor care provin din grupuri vulnerabile și să faciliteze dezvoltarea armonioasă a acestora din punct de vedere uman și intelectual.

Pe parcursul proiectului, beneficiarii directi se  bucura de asistența personalului de suport (cadre didactice din cadrul școlii) pentru deprinderea unor abilități de lucru cu calculatorul și pentru familiarizarea cu un set de activități recreative, de natură vocațională.

Elevii își vor dezvolta potențialul creativ, își vor clarifica temele școlare și își vor putea descoperi chiar pasiuni pentru anumite domenii.

Ma bucur foarte mult ca pot fi alaturi de aceasta scoala si de acesti minunati copii. Marea majoritate a acestor elevi nu au o situatie materiala tocmai buna. Copilaria lor este presarata cu multe lipsuri. Nu stiu ce inseamna iPod, Playstation ori un joc pe internet.

Si pentru ca proiectul “After school IT pentru copii” aduce benefici atat pe termen scurt cat si pe termen lung grupului tinta, dorim extinderea acestui program prin proiectul “Cu toti la after school IT!” la intreg nivel gimnazial cat si in cadrul programului “A doua sansa!” prin acelasi sustinator, Programul de donatii IT al Ateliere fara frontiere.

Multumim Ateliere fara frontiere!

Prof. drd.  Doru Dima, Scoala Gimnaziala Augustin

Proiectul "After school IT pentru copii”  este laureatAssoclic 2014 - Etapa I.

Scoala Gimnaziala Nr.1 Vladesti

Fereastră către acasă

 

Având in vedere faptul că foarte mulți părinți sunt plecați in străinătate sa lucreze, încercând să asigure copiilor un viitor mai bun, copii care au rămas in tara sunt crescuți de bunici sau de o ruda, ne-am gândit să le fim sprijin din doua puncte de vedere:

1.  Fereastră către acasă, prin care elevii noștii pot comunica cu cei dragi, in pauze, după ore sau oricând este nevoie.

2.  Predare - Învățare, profesorii care vor folosi platforma AEL de predare învățare din cadrul laboratorului de informatică, vor preda prin intermediul calculatorului, materiile prevăzute de Ministerul Învățământului.

La sfârșitul proiectului ne propunem ca toți elevii să știe să folosească un calculator, si să învețe să folosească următoarele programe:

 • Yahoo Messenger
 • Skype
 • Viber
 • Facebook
 • Word
 • Excel
 • Power Point
 • Paint
 • Jocuri educative sau recreative
 • Folosirea unui browser de internet Internet Explorer sau G. Crome
 • Învățarea sistemului online de predare învățare AEL, prin care elevii pot învăța toate materiile care se predau in scoală, intr-o forma distractiva cu exemple practice si prin prezentări audio-video, modalitate care pe lângă faptul ca-i va captiva, le va atrage atenția si către învățarea tuturor materiilor predate in scoală, folosind ultimele tehnologii accesibile: calculator, video-proiector - internet.
 • Să știe să folosească un dicționar online.

Având in vedere faptul că jumătate dintre elevii noștri sunt analfabeți digital, iar comunitatea nu poate susține alfabetizarea digitala, prin proiectul "Fereastră către acasă" ne propunem să schimbam imaginea scolii de la țară, dând accesul tuturor elevilor noștii la o șansă către comunicare, informare, cunoaștere, gândire, șansă care părinții lor nu si-au putut permite, motiv pentru care au și plecat peste hotare, sperând că vor putea oferi copiilor lor aceasta șansă, cu banii obținuți cu greu din munca peste hotare...

Mă ocup, în mod voluntar de întreținerea echipamentelorelectronice.

Mulțumim Ateliere Făra Frontiere, mulțumim Assoclic, fără voi, acest proiect nu ar fi fost posibil! Ați adus un zâmbet pe fetele micuților noștii, in numele cărora vă mulțumim!  

Luca Paul Octav, Profesor coordonator "Fereastră către acasă", Școala Gimnazială, Nr.1 Vlădești

Proiectul Fereastră către acasă este laureatAssoclic 2014 - Etapa II. 

Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea

"Succesul antreprenorial în secolul XXI "

Realizarea proiectului “ Succesul antreprenorial în secolul XXI”, initiat de Colegiul Tehnic de Cai Ferate” Unirea” Pascani si depus la ASSOCLIC, unde, în urma jurizării, a primit prin donatie 7 calculatoare, a avut la bază activitatea Firmelor de Exerciţiu, un proiect internaţional în care sunt implicată din anul 2003, un proiect realizat de Ministerul Educaţiei Naţionale din România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei din Austria si Kutltur- Kontact din Austria.

Activitatea se desfaşoară virtual, prin intermediul calculatorului şi  are rolul de a dezvolta spiritual antreprenorial al elevilor, şi de a forma viitori manageri. Initial elevii işi constituie virtual propria afacere, întocmind actele de constituire a firmei, iar după ce sunt inregistraţi la ROCT, încep activitatea, intând in tranzactii cu elevii din ţara şi din străinatate care şi-au constituit firme de exerciţiu. În felul acesta elevii desfaşoară  în mod virtual activitatea din firmele reale. De asemeni activitatea presupune şi întalnirea elevilor care lucrează in firmele de exerciţiu, şi efectuarea trenzacţiilor dintre acestea, în mod direct prin participarea la târgurile organizate la nivel judeţean, regional, naţional şi internaţional. În aprilie 2015 se va desfăsura Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu cu participare internaţionala de la Paşcani, judeţul Iaşi, târg al cărui coordonator sunt, unde vor participa şcoli din toată  Moldova dar şi din ţară, din Republica Moldova ( elevi care au participat şi anul trecut indirect) şi din Ucraina.

Aceasta activitate care pâna acum se desfaşura acasa în timpul liber al elevilor şi al meu, se va desfăşura din acestan la şcoală, în timpul orelor de curs, datorita calculatoarelor obţinute la Assoclic . Calculatoarele obţinute vor fi utilizate şi in cadrul proiectului judeţean“Elevii - antreprenorii secolului 21”, proiect al carui coordonator sunt, care se va desfaşura pe platform MOODLE.

Diana Stanescu, Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea Pascani

Proiectul "Succesul antreprenorial în secolul XXI”  este laureatAssoclic 2014 - Etapa I.